Reklam

ÇANAKKALE'NİN TAM NOT ALAN TESİSİ

Çanakkale Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen, Güzelyalı-Dardanos atık su arıtma tesisi, ilgi görmeye ve aktif bir şekilde faaliyette bulunmaya devam ediyor. Özellikle tesisin önünde sergilenen, tesise giren su ile çıkan su arasındaki fark dikkat çekiyor.

ÇANAKKALE'NİN TAM NOT ALAN TESİSİ
13 Eylül 2021 - 11:45
Çanakkale Belediyesi’ne ait iki adet atık su arıtma tesisi bulunuyor. Merkez ilçeye hizmet veren ve Dörtyol Köyü mevkiinde bulunan atık su arıtma tesisi ile Güzelyalı-Dardanos atık su artıma tesisleri aktif bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar.
Teknik personelleri ile faaliyetlerine devam eden tesislerden, Güzelyalı-Dardanos atık su arıtma tesisi geçtiğimiz gün gündem oldu. TBMM tarafından oluşturulan müsilaj araştırma komisyonu, atık su arıtma tesisinde incelemelerde bulundu ve tesis, milletvekillerinden tam not aldı.
Tesisin içerisinde bulunan giren su ve çıkan su arasındaki fark ise, tesisin farkını ve aktifliğini gözler önüne seriyor. Güzelyalı-Dardanos bölgesinde, duş suyu, tuvalet suyu ve her türlü atık suyun bakteriler tarafından ayrıştırıldığı tesis, temiz hale gelen suyu, Çanakkale Boğazı’na boşaltıyor.
Tesise giren su, ileri biyolojik yöntemlerle, bakteriler tarafından ayrıştırılıp, temiz bir şekilde tesisten çıkıyor. Öte yandan tesisten çıkan arıtılmış su da balıkların yaşadığı dahi görüldü. Tesis hem Çanakkalelilerden hem de TBMM müsilaj araştırma komisyonundan tam not aldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum