Reklam

ÇANAKKALE'NİN BEREKETLİ TOPRAKLARINDA TARIM VE HAYVANCILIĞA ÖNEM VERİYORUZ

Vali İlhami AKTAŞ, Ezine ilçesi Üvecik Köyü’ne giderek tarımsal alanda uygulanan projeleri yerinde inceledi.

ÇANAKKALE'NİN BEREKETLİ TOPRAKLARINDA TARIM VE HAYVANCILIĞA ÖNEM VERİYORUZ
26 Kasım 2020 - 10:20
Vali İlhami AKTAŞ, Ezine ilçesi Üvecik Köyü inceleme gezisi kapsamında Zeytin bahçesinde yetişen zeytinleri sofralık ve yağlık olarak üretilen Karadane Sofralık Zeytin Üretim ve İşleme tesisini ziyaret ederek tesis hakkında işletme sahibi Onur Akcan’dan bilgi aldı.
Çanakkale’nin tarımına verdiği katkılardan dolayı işletme sahibi Onur Akcan’a teşekkür eden Vali İlhami AKTAŞ, bol bereketli kazançlar temennisinde bulundu.
Ardından Vali İlhami AKTAŞ, Ezine ilçesi Üvecik Köyü Toplu Küçükbaş Hayvan Barınağı Proje alanını gezerek incelemelerde bulundu.
Hayvan yetiştiriciliğinde geleneksel metotların yaygınlığı, işletmelerin kapasitelerinin küçük olması, teknolojiden yeterince faydalanamamaları, özel veteriner hizmetlerinin ve arazinin ana yola uzaklığı nedeniyle maliyetli olması, ağıllarda kötü hijyen standartları, bölgemizde dağlık ve engebelik arazinin yoğun olmasından dolayı yetiştiriciye gerekli olan hizmetlerde aksaklıklar yaşanması, toplu dezenfeksiyon yapılamamasından  salgın hastalıkların yayılması, hastalık sönüşlerinin gecikmesi gibi nedenlerle Ezine Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Özel İdaresi, Üvecik Köyü Muhtarlığı ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi koordinasyonunda, Uluova Süt A.Ş. Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Ezine Peynirciler Derneği iş birliğinde Üvecik köyünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 1750 küçükbaş hayvanı bulunan 20 üreticiyi hedef alarak projelendirilen Toplu Küçükbaş Hayvan Barınağı Proje alanı hakkında Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan’dan bilgi aldı.
Ezine ilçesi Üvecik Köyü Toplu Küçükbaş Hayvan Barınağı Projesi ile toplulaştırılmış barınak modelinde mevcut barınaklara göre daha hijyenik ve modern yetiştiricilik yapılarak sağlık giderlerinin azaltılması sağlanacak ve sütteki bakteri sayısı azaltılarak daha hijyenik, kaliteli süt elde edilerek yetiştiricinin ekonomik gelirinin arttırılması amaçlanmıştır.
Son olarak 250 dekar alanda yapımı devam eden 1400 büyükbaş sağmal olmak üzere 5000 büyükbaş hayvan kapasiteli Quality Farm Büyükbaş Süt Çiftliği inşaat sahasında incelemelerde bulunan Vali İlhami AKTAŞ, Mimar Erdal Zercek’ten tesisin yapım aşamaları ve devam eden inşaat çalışmaları ile ilgili bilgi alarak yapımda emeği geçen tüm çalışanlara başarılar diledi.
Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale’de, tarımsal üretime ve buna bağlı olarak kırsal kalkınmaya ve ekonomik gelişime önemli katkı sağlayan üreticilere teşekkür etti.
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum