Reklam

ÇANAKKALE "MUSTAFA KEMAL YOLU"NDA

‘Mustafa Kemal Yolu’ projesinin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Filli Boya ortaklığında lansman toplantısı yapıldı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “Atatürk ve silah arkadaşlarının daha iyi anlaşılması için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

ÇANAKKALE "MUSTAFA KEMAL YOLU"NDA
25 Ekim 2023 - 11:21
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Filli Boya ortaklığında hayata geçirilen ‘Mustafa Kemal Yolu’ projesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma Filli Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu da katıldı. Konuşmasında, bu toprakların hadinleri olarak Cumhuriyet’in 100. Yıldönümünde heyecan duyduklarını ifade eden Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’ye gelip savaştığı günlerde nerede konaklamışsa, askerlere nerede komuta etmişse, nerede ‘Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’ dediyse, işte o toprakları bulduk ve ‘Mustafa Kemal Yolu’na dahil ettik. Çanakkale’ye, tarihi alana gelenlerin, Cumhuriyete nasıl kavuştuğumuzu, Atatürk ve arkadaşlarının hangi şartlarda büyük zafere imza attıklarını daha iyi anlamaları için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
“TOPRAKLARDA SORUMLULUK SAHİBİYİZ”
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “Cumhuriyete giden yolların başladığı bu toprakların hadinleri olarak, bu anlamlı yılda daha da heyecan duyuyoruz. Çok iyi biliyoruz ki Cumhuriyete giden yolların başlangıcının olduğu yerde çalışıyoruz. Kurtuluş savaşı inancının çıktığı topraklarda mesai harcıyoruz, hizmet ediyoruz. Kurtuluş savaşımızın baş komutanının, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine adım attığı topraklarda sorumluluk sahibiyiz. Bu da bizim hem mutluluğumuzu hem de heyecanımızı arttırıyor.
“ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJENİN PEŞİNE DÜŞTÜK”
Tarihi Alan Başkanlığı olarak bu müstesna toprakları korumaya, geliştirmeye devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, her şeyin başladığı bu topraklarda, çok önemli bir projenin peşine düştük. Cumhuriyetimizi kuran, kurtuluş savaşımıza komuta eden ve Anafartalar’ın da muzaffer komutanı olan Çanakkale kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu topraklarda daha iyi anlaşabilmesi için arkadaşlarımızla birlikte ‘Mustafa Kemal Yolu’na başlamaya karar verdik. Çok uzun çalışmalar ortaya koyduk, çok iyi insanlarla, çok yetkin insanlarla çalıştık. Tabiri caizse samanlıkta iğne aradık ve hiçbir detayı atlamadan ‘Mustafa Kemal Yolu’ projesini tamamladık. Bu anlamlı yılda, bu projeye ilk adımı atmaya karar verdik. Proje için biz bir yola çıktık ve sırtımıza bir el dokundu ve Filli Boya ailesi, ‘Çıkmış olduğunuz yolu önemsiyoruz, biz de bu yolculukta olmak istiyoruz’ dediler. Hem Tarihi Alan Başkanlığı adına hem de tarihi sorumluluğu üstlenmiş bir grubun çalışanı olarak Filli Boya ailesine gönülden teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’ye gelip savaştığı günlerde nerede konaklamışsa, askerlere nerede komuta etmişse, nerede ‘Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’ dediyse, işte o toprakları bulduk ve ‘Mustafa Kemal Yolu’na dahil ettik. Çanakkale’ye, tarihi alana gelenlerin, Cumhuriyete nasıl kavuştuğumuzu, Atatürk ve arkadaşlarının hangi şartlarda büyük zafere imza attıklarını daha iyi anlamaları için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz, bu topraklarda yürürken Atatürk’ü daha iyi anlayacağız ve gelecek nesillere Çanakkale ruhunu aktaracağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bin selam olsun, Allah onlardan razı olsun. Bu topraklarda büyük mücadeleler sonunda bizlere bu toprakları emanet edenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“BU TOPRAKLARDA KAZANDIĞIMIZI, BU TOPRAKLARA VERME HEYECANINI YAŞADIK”
Filli Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu; “Ulusumuzun yeniden doğduğu, dayanışma şuurunun Çanakkale ruhu olarak tarihe kazındığı topraklarda olmanın heyecanı içindeyiz. Filli Boya’nın 35. Yılındayız. Sanayici olarak, ülkemizde ve Avrupa’da birçok başarılara imza attık. Bu topraklarda kazandığımızı, bu topraklara verme heyecanını yaşadık. Tüm değerlerimizi, tarihimizi, geleneklerimizi korumak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet’imizin 100. Yılı şerefine 1.500 çalışanımızla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü Anıtkabir’de ziyaret ederken tarifsiz bir heyecan yaşadık. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanımız İsmail Kaşdemir ile 5 yıl önce bir araya geldiğimiz de Tarihi Alan Başkanlığı’nın tüm ekibiyle yaşadığı heyecanının çok benzer olduğunu öğrendik. 5 yıldır Başkanımızla birlikte tarifi imkansız heyecan duyarak ülkemize büyük faydalar sağlayacağına inandığımız bir seferberlik hali içerisindeyiz. Bu yıl başkanımızla birlikte ebedi Çanakkale sponsorluğuna imza attık. Çanakkale özelinde gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımız sadece boyama işi değil, Çanakkale ruhuna ve bu vatanı kurtaranlara duyduğumuz minnettarlığın ifadesidir. Biz sadece bu toprakların şanına yakışır olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum