Reklam

ÇANAKKALE MEHTER TAKIMI'NIN GÖSTERİSİNE YOĞUN İLGİ

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda gerçekleşen Çanakkale Mehter Takımı’nın gösterisi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

30 Ekim 2021 - 12:24
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim günü boyunca sürdü. Saat 10.30’da Resmi Geçiş Töreni ile başlayan kutlamalar, Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda Askeri Bando’nun gösterisinin ardından Çanakkale Mehter Takımı’nın gösterisiyle devam etti. Geçtiğimiz sene Covid-19 salgını nedeniyle kutlanamayan Cumhuriyet Bayramı’na Çanakkaleliler bu sene acısını çıkarmak istercesine yoğun ilgi gösterdi. Çanakkale Mehteran Takımı da bu ilgiden nasibini aldı.

Çanakkale Mehteran Derneği 14 Şubat 2008 tarihinde kurulmuştur. Kurucusu emekli öğretmen Fahrettin Değirmenci’dir. Çalışmalarını TSK Harbiye Askeri Mehteran Birliğinden emekli bando astsubay Nihat Şenel ile sürdürmektedir. Kültür Bakanlığı Mehter Takımında uzun yıllar mehterbaşı olan Kürşat Tuncay da Derneğin onursal hocası ve mensubudur.
Dernek tam donanımlı bir takımla resmi törenlerde, kurtuluş günlerinde, açılışlarda, kermeslerde, cemiyetlerde ve her türlü sosyal etkinliklerde deneyimli personel ile görev icra etmektedir.
2020 yılında Derneğimize Nihat Şenel başkan seçilmiştir.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum