Reklam

ÇANAKKALE KURUYOR!

ÇANAKKALE KURUYOR!
19 Mayıs 2021 - 10:26
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Nisan ayı kuraklık raporu paylaşılmış ve Türkiye’nin üç bölgesinde olağanüstü kuraklık olduğu belirtilmişti. Çanakkale’nin tarımsal anlamda yükünü çeken bölgelerinin başında gelen Barak Ovası’nda ise tarlalarda kuraklıktan dolayı çatlaklar meydana geldi. Çanakkale kırsalında, kuraklıktan dolayı su kaynaklarının bazıları kurudu.
Çanakkale, sene başında ciddi kuraklık riski ile karşı karşıya kalmıştı. Kurak geçen yaz sezonunun ardından barajlar alarm vermiş ve tarımsal üretim anlamında ciddi sorunlar yaşanmıştı. Bazı bölgelerde sulamalar haftada bir hatta iki haftada bir olacak şekilde yapılabilmişti.
Şehrin bereketli ovalarının başında gelen batak ovasında ise yaz aylarına girmek üzere olduğumuz, içinde bulunduğumuz bu günlerde kuraklık belirtileri gözlendi. Özellikle Halileli bölgesinde, daha öncede su kaynağı olan alanların kuruduğu ve araziler üzerinde derin çatlaklı görüntülerin oluştuğu gözlendi. Marmara Bölgesi için kuraklık riskinin henüz ortadan kalkmadığı belgelenmiş oldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum