Reklam

ÇANAKKALE İLİ VAKIF ESERLERİ, CAMİ VE CAMİ HAZİRELERİ SEMPOZYUMUNUN AÇILIŞI YAPILDI

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası iş birliği ile düzenlenen “Çanakkale İli Vakıf Eserleri, Cami Ve Cami Hazireleri” Sempozyumunun açılışı yapıldı.

ÇANAKKALE İLİ VAKIF ESERLERİ, CAMİ VE CAMİ HAZİRELERİ SEMPOZYUMUNUN AÇILIŞI YAPILDI
13 Haziran 2023 - 12:02
ÇOMÜ Troya Kültür Merkezinde gerçekleşen programa; Vali İlhami AKTAŞ, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Abdüssabır YILDIZ, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ümit Cihan MÜŞTERİOĞLU, akademik ve idari personel, kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü R. Cüneyt ERENOĞLU, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Abdüssabır YILDIZ, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ümit Cihan MÜŞTERİOĞLU ve sempozyum düzenleme kurulu adına Uygulamalı Bilimler Fakültesi Müzecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuz DİKER tarafından birer konuşma yapıldı.
Yapılan konuşmaların ardından; sempozyuma katkıda bulananlara Vali İlhami AKTAŞ, ÇOMÜ Rektörü Ramazan Cüneyt ERENOĞLU, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Abdüssabır YILDIZ ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ümit Cihan MÜŞTERİOĞLU tarafından plaket verildi.
12- 13 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek, Çanakkale'de yer alan birçok tarihi eserin turizme kazandırılması, restorasyon süreci, tarihi süreci gibi birçok konu ile ilgili alanında uzmanların sunum yapacağı Çanakkale İli Vakıf Eserleri, Cami Ve Cami Hazireleri Sempozyumu ikinci günü Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi'nde yapılacak sunumlarla devam edecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum