Reklam

"ÇANAKKALE FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNÜYOR"

ÇTSO Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda, Meclis Başkanı Osman Okyay ekonomik değerlendirmelerde bulundu.

15 Haziran 2023 - 12:23
Başkan Okyay’ın konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu kürsüye çıktı. Başkan Semizoğlu “6 Şubat depremini unuttuk” siteminde bulundu. Gökçeada ile Bozcaada arasındaki ulaşım sorununu gündeme getiren Başkan Semizoğlu, GESTAŞ hakkında da değerlendirme yaptı. Başkan Semizoğlu, GESTAŞ Genel Müdürü olarak yeniden atanan Hasan Yürükçü ile ilgili “Hasan Bey Çanakkale’yi bilir. Denizciliği de bilir” cümlesini kullandı.

“ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay, “Yeni kabinenin, yeni meclis döneminde çok büyük bir gündemi var. Ülkedeki herkesin ve tabi biz sanayicilerin de en büyük beklentisi sürdürülebilir bir üretim ve refah artışı oranında Türkiye ekonomisini güçlendirecek yapısal reformların uygulamaya alınması. Beklenti Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in de altını çizdiği üzere rasyonel politikalara geri dönülmesidir. İş dünyası olarak her zaman olduğu gibi üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya, çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ASIL GÜNDEM OLAN EKONOMİYE DÖNÜLMESİ, LİYAKAT ESASLI KADROLAŞMA, GÜVEN VE İSTİKRAR ORTAMI…”
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Artık seçimin ülke gündeminden çıkması ve kamu, özel sektörün belirsizlik ortamını bırakıp, işlerine adapta olmaları gerekmektedir. Ülkemizin acil sorun bekleyen sorunlarının çözülmesi, asıl gündem olan ekonomiye dönülmesi, liyakat esaslı kadrolaşma, güven ve istikrar ortamı, seçilen vekillerin temsil yetkilerini en doğru şekilde kullanmaları öncelikle beklentimizdir.

“6 ŞUBAT DEPREMİNİ UNUTTUK”
6 Şubat depremini unuttuk. Ne basında ne kamuoyunda 6 Şubat depremi ile ilgili, Türkiye nüfusunun yüzde 15’inin yaşadığı coğrafyada bu yıkıcı depremi unuttuk. Bunun için ne yapılması gerektiği ile ilgili 1-2 ay konuştuk, sanki olmamış gibi yaşamaya döndük. Çanakkale’mizde deprem coğrafyasındadır. Göstermelik bir iki konuşmanın dışında bir şey yapılmadı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Ne yapılması gerekiyorsa yapmanın sözünü veriyoruz. Gerek hükümet gerek belediyeler konusunda yetkilileri göreve çağırıyorum. Bunların telafisi yok. Giden geri gelmiyor.

“BU İNSANLARI GÖKÇEADA’DAN BOZCAADA’YA BİR GÜNDE GETİREMEDİK”
Geçtiğimiz gün Yunanistan Başkonsolosu buradaydı. Sohbetimiz esnasında Yunanistan’ın kaç adası olduğu hakkında konuştuk. 1.000’in üzerinde ada var ve her adaya ulaşım sağlanıyor. Bizim Marmara Denizi içerisindeki adalar harici 2 tane adamız var. Gökçeada ve Bozcaada… 3 yıl önce Sayın Başkonsolos eşi ile birlikte, Gökçeada’ya geldi. Eşi de o zaman Vietnam büyükelçisiydi. Bu insanları Gökçeada’dan Bozcaada’ya bir günde getiremedik. Gökçeada, Kabatepe, Eceabat, Geyikli derken bir günde getiremedik.
“HASAN BEY ÇANAKKALE’Yİ BİLİR. DENİZCİLİĞİ DE BİLİR”
Geçen Cuma günü GESTAŞ Yönetim Kurulu toplantısında, Hasan Yürükçü Bey tekrar GESTAŞ Genel Müdürü olarak atanma kararını imzaladık. Hayırlı, uğurlu olsun. Çanakkale fabrika ayarlarına geri dönüyor. Çanakkale yerlileşiyor, millileşiyor. Hasan Bey Çanakkale’yi bilir. Denizciliği de bilir. Sayın Başkonsolos ile konuşmadan sonra Hasan Bey ile görüştük ve bu konuda projeler geliştirmemiz gerektiğini aktardık. O da tabi ki dedi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum