Reklam

"ÇANAKKALE'DE ŞEYTAN ÜÇGENİ"

Ege beşik gibi sallanırken, Çanakkale günlerdir Midilli bölgesindeki depremlerle irkiliyor. Yıllardır Çanakkale’de Biga-Çan-Bayramiç hattına dikkat çeken Prof. Dr. Doğan Perinçek, şeytan üçgenini anlattı. Bölgenin yüksek risk taşıdığını dile getiren Prof. Dr. Perinçek, “Depreme hazır mısınız? Hazır mıyız? Üzgünüm ama hazır değiliz” ifadelerini kullandı.

"ÇANAKKALE'DE ŞEYTAN ÜÇGENİ"
24 Ocak 2023 - 12:04
Yıllardır Çanakkale’de Biga-Çan-Bayramiç hattına dikkat çeken ve kısa süre içerisinde yıkıcı bir deprem olma olasılığının yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Doğan Perinçek, bölgede şeytan üçgeni var dedi ve tan tane açıkladı.
Sosyal medya hesabından, bölgede gerçekleşen geçmiş depremlerle  de örneklendirmelerde bulunan Prof. Dr. Perinçek “Hazır mıyız?” diye sordu.
Prof. Dr. Doğan Perinçek, “Çanakkaleli arkadaşlarım. Sizlere önceki aylarda şeytan üçgeninden bahsetmiştim. Aynı şeytan üçgeni tekrar belirgin olarak ortaya çıktı.
Neden şeytan üçgeni? Şeytan üçgeni neyi işaret ediyor.
Müsaadenizle tekrar açıklayayım.

Marmara Denizinde olan küçük depremler odakları Tekirdağ güneyine Şarköy dolayına Marmara Adası dolayına gelince yönünü değiştiriyor Güneybatıya dönüyor; Erdek-Biga-Bayramiç yönünde depremler oluşuyor. Marmara Denizinde olan Depremlerin KAF’ın Ganos Dağı dolayındaki faylarla devam etmesi beklenirken, öyle olmuyor Biga dolayına yöneliyor. Marmara Denizindeki faylar üzerinde yoğunlaşan enerji Erdek-Biga-Çan-Bayramiç-Ayvacık-Ezine dolayındaki faylara transfer ediliyor. . Bu durum söz konusu ilçeler dolayındaki faylar üzerinde aşırı enerji yüklenmesine neden oluyor.
Sözünü ettiğim alanlarda uzun yıllardır (en az 287 yıldır) büyük deprem yaşamadık. Umarım yaşamayız demek istemiyorum. Peki ne demek gerekir; Depremin ne zaman geleceğini bilmemiz söz konusu değil ama yaklaştığını söyleyebiliriz.
Bu durumda sorumuz şu; Erdek-Biga-Çam-Bayramiç-Ayvacık-Ezine depreme hazır mısınız?
Hazır mıyız? Üzgünüm ama hazır değiliz.
İsterseniz geriye doğru gidip Çanakkale’mizi etkileyen yakın zaman depremlerini hatırlayalım:
2017 Gülpınar Ayvacık depremi,
2014 Gökçeada depremi,
1953 Yenice Gönen depremi,
1912 Şarköy Mürefte depremi,
1875 Güzelyalı depremi,
1737 Çan depremi.” İfadeleri yer aldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum