Reklam

ÇANAKKALE'DE SALGIN ALARMI!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte salgın hastalıkların yayılma oranının artmasıyla Çanakkale ve ilçelerinde hastanelerde yoğunluk yaşanmasına sebep oldu. Çanakkale ve ilçelerinde salgının yayıldığını belirten Çanakkale Tabip Odası Başkanı Ayşe Güneş konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ÇANAKKALE'DE SALGIN ALARMI!
24 Ocak 2024 - 10:51
Çanakkale Tabip Odası Başkanı Ayşe Güneş yaptığı açıklamada ‘’Son iki aydır özellikle hem aile sağlığı merkezlerinde hem de devlet hastanelerinde normalin üstünde bir yoğunluk gözlemliyoruz. Buna ilk etapta Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlükleri ‘’ salgın’’ sıfatını kabul etmiyorlardı ancak artık onlar da kabul etti. Fakat bir tanımlamada bulunmadılar ancak biz hekimler tahmin ediyoruz ki yaşadığımız bu salgın İnfluenza veya Koronavirüs. Tabii mevsimin kış olmasından kaynaklı rhino virüsler, alt üst solunum yolu enfeksiyonları da görülebiliyor. Bunlar ne kadar beklediğimiz hastalıklarda olsa bu yoğunlukta yaşanmasını beklemiyorduk. Klinikte ve hastalarda gözlemlediklerimiz hastalığın ağır geçirildiği ve uzun sürede iyileştiği yönünde.

Hastalık ciddi bir öksürük yaratıyor, halsiz bırakıyor, hastalar bu hastalık sürecini iki üç hafta gibi bir zaman aralığında atlatabiliyor. Yaşadığımız bu salgın sürecinin en korkutucu yanı çok hızlı bulaşması. Salgından korunmak için veya salgına yakalandığımızda iyileşme sürecini hızlandırabilmek için kapalı alanların havalandırılmasını, kalabalık ortamlardan kaçınılmasını, dengeli ve düzenli beslenmeyi, grip aşılarını ihmal etmemeyi önerebilirim. İş ortamında veya okullarda hasta olan bireylerin hastalığı çok kolay yaydığını gözlemliyoruz. Hasta olan bireylere maske kullanmalarını ve iyileşme süreçlerinde işe gitmemelerini, başka insanlarla temas etmemelerini hatırlatmak isterim. Bu aylarda yaşanan hastalık mevsimsel olarak algılansa da hafife alınacak hastalıklardan değil’’ ifadelerine yer verdi.


Kaynak: Çan’ın Sesi Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum