Reklam

ÇANAKKALE'DE KÜRESEL BİR GİRİŞİM

ÇASİAD, dünya ve Türkiye gündeminde ortaya çıkan gelişmeler doğrultusunda Çanakkale’nin geleceğine yönelik olarak başlatmış olduğu Çanakkale Vizyon Tasarımı (ÇVT) Projesi çerçevesinde proje başkanı Prof. Dr. Nazım EKREN “İşletmelerde Kurumsal Kapasitenin ve Performansın Güncellenmesi” konusunda ÇASİAD üyelerine yönelik olarak yapılan araştırmanın sonuçlarını içeren bir sunum gerçekleştirdi. Gerçekleşen sunuma ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat da katılım sağladı.

ÇANAKKALE'DE KÜRESEL BİR GİRİŞİM
30 Haziran 2022 - 12:02
Sunumda ÇASİAD üyelerinin ticari, finansal ve yönetimsel durumları stratejik olarak ele alınarak, yapılması gereken projelere yer verildi. Bu çerçevede projenin kapsamlı sonuçları ve raporun TROYA FORUM etkinliğinde açıklanacağı ifade edildi.
Toplantıda Ekim 2022 tarihinde yapılması planlanan TROYA FORUM projesi kapsamlı şekilde tanıtıldı. ÇASİAD Başkanı Semih Başaran TROYA FORUM ile Çanakkale’nin ve paydaşlarının karşı karşıya kaldıkları meydan okumaları dikkate alarak Çanakkale-Türkiye ve Dünya gündemindeki gelişmeleri TROYA FORUM ile bütün dünyanın gündeme taşımak istediklerini ifade etti. Bu çerçeve FORUM kamu-özel sektör işbirliği modeli ile icra edilecek. Başkan Başaran, TROYA FORUM aynı zamanda Cumhuriyetin ikinci yüz yılı için de önemli bir düşünce platformu olarak kurumsallaştırmayı arzuladıklarını ifade etti. TROYA FORUM programının kapsamlı basın tanıtımının Ağustos 2022 tarihinde yapılacağı ifade etti.
ÇASİAD olarak böylesinde önemli bir projeye imza attıkları için büyük bir heyecan duyduklarını ifade eden Başkan Başaran, üyelerimiz Çanakkale Vizyon Tasarımı (ÇVT) ve TROYA FORUM ile küresel iş dünyasındaki gelişmelere karşı daha çevik olacaklarını vurguladı.

Toplantıda ayrıca Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ÇASİAD) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
ÇOMÜ ile ÇASİAD arasında üniversite sanayi iş birliğinin sağlanması ve güçlenmesini kapsayan protokol ile ÇASİAD bünyesindeki sanayici ve iş adamlarının ÇOMÜ’nün akademik birikiminden faydalanmasını sağlayacak bir çözüm merkezi oluşturulması amaçlanıyor.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat konuşmasında üniversite ve sanayi işbirliklerini çok önemsediğini belirterek “Bundan sonra artan bir ivme ile birlikteliğimizi güçlendirecek ve iş insanları ile akademisyenlerin ortak çalışmalarıyla hem Çanakkale’nin hem üniversitenin hem de ülkemizin kalkınmasına katkı sunacağız” dedi.
ÇASİAD Başkanı Semih Başaran ise “Uzun zamandır alt yapısını hazırladığımız çalışmalarımızı bugün hayata geçiriyoruz. Çanakkale’de hızlı bir gelişim ve değişim süreci yaşanıyor. Biz de bu sürece uyum sağlamak adına üniversitemizden ve üniversitemizdeki akademisyenlerimizin çalışmalarından faydalanmak istiyoruz” diyerek ÇOMÜ ile ÇASİAD arasındaki işbirliğinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Haber Merkezi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum