Reklam

ÇANAKKALE'DE DENİZ ÇEKİLDİ!

Çanakkale’de zaman zaman deniz çekilmeleri yaşanırken, bu sefer Dardanos bölgesinde yaşanan çekilme kaygılandırdı. Boğaziçi Kandilli Rasathanesi ise Marmara Denizi’ndeki çekilme ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

14 Şubat 2023 - 11:17
Dardanos ve Güzelyalı bölgelerinde zaman zaman denizde gel-git görülüyordu. Bilhassa Dardanos bölgesinde denizde çekilme olurken, güncel olarak çekilen videoda iskelenin denizle bağının kesildiği görüldü. Bölgede endişeye neden olan görüntü tam da iki yıkıcı depremin ardından oluşurken kaygı verdi. Görüntüler ise Cevatpaşa Mahallesi eski muhtarı okuyucumuz Zeki Parlak tarafından ulaştırıldı.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi tarafından Marmara Denizi’nde meydana gelen çekilme ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

Boğaziçi Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan bilgilendirmede, “Marmara’da su çekilmesi ile ilgili bilgi notu; Bugün Marmara Denizi2nde deniz suyu seviyesinde meydana gelen değişiklik, tektonik-deprem kaynaklı olmayıp, basınç farkından kaynaklı meteorolojik bir olaydır” ifadeleri yer aldı.


Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum