Reklam

ÇANAKKALE BİENALİ OPET SANAT GÜNLERİ İLE TROYA KÖYLERİNE MİSAFİR OLUYOR

OPET Tarihe Saygı Projesi ile yenilenerek Troya kültür havasının özgün destinasyonlarına dönüşen Tevfikiye Arkeo-Köy ile Çıplak Etno-Köy, 8. Çanakkale Bienali kapsamında bir kez daha sanatla buluşuyor. Tevfikiye Arkeo-Köy’de ‘Troya ve Mitoloji’ temasıyla 16 Ekim’de, Çıplak Etno-Köy’de ise ‘Kırsal Miras ve Yerel Üretim’ temasıyla 23 Ekim’de düzenlenecek Sanat Günleri, konser, atölye, film gösterimi ve söyleşilerden oluşan zengin bir içerikle OPET Tarihe Saygı Projesi köylerinin özel atmosferinde, herkesi özgün bir deneyimin parçası olmaya davet ediyor.

ÇANAKKALE BİENALİ OPET SANAT GÜNLERİ İLE TROYA KÖYLERİNE MİSAFİR OLUYOR
13 Ekim 2022 - 11:01
OPET “Tarihe Saygı Projesi”, topraklarımızın taşıdığı zenginliklerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması hedefiyle hem fiziksel bir yenilenmeyi hem de toplumsal dönüşümü bir arada ele alan, yenilikçi bir sosyal sorumluluk anlayışıyla başlatıldı. Ekonomik, sosyal ve kültürel gelişim için bölge sakinlerini, resmî kurumları ve sivil organizasyonları karar alma süreçlerine dahil edip kültür mirasımız etrafında birleştirerek, iş birliği, paylaşım ve kalkınma odaklı özgün bir model yaşama geçirildi.  “Birlikte nasıl çalışırız?”, “Birlikte nasıl yaşarız?”, “Birlikte nasıl üretiriz?” sorularını odağına alan 8. Çanakkale Bienali, OPET’in ana desteğiyle, Türkiye’nin en özgün birlikte çalışma modellerinden birinin hayata geçirildiği Tarihe Saygı Projesi köylerine, Son Troyalılar’a misafir oluyor.

OPET “Tarihe Saygı Projesi”nin Çanakkale’nin Troas bölgesine taşındığı 2018 yılından bu yana Çanakkale Bienali İnisiyatifi CABININ tarafından düzenlenen Troya Sanat Günleri bugüne kadar yüzlerce sanatçı, tasarımcı ve kültür insanını “Son Troyalılar”la buluştururken Çanakkale kent merkeziyle köyler arasında da bir kültür köprüsü
 kuruyor. Troya Milli Parkı içinde bulunan Tevfikiye Köyü’nün arkeolojiyle iç içe geçen tarihinden, Çıplak Köyü’nde ise Troya bölgesinin kültür mirasının zenginliklerinden ilham alarak hayata geçirilen dönüşüm, sanat ve kültür için de önemli bir altyapı sunuyor. Köylerde hayata geçirilen fiziksel ve sosyal dönüşümün kutlandığı Sanat Günleri, bölge insanının yaşam kültürü üzerinden Troya’yı bugünle buluşturuyor.

8. Çanakkale Bienali kapsamında 16 Ekim’de Tevfikiye Arkeo-Köy’de, 23 Ekim’de ise Çıplak Etno-Köy’de düzenlenecek Sanat Günleri, özellikle çocukları, gençleri ve kadınları odağına alan içeriğiyle birlikte çalışma, üretme ve kültürel mirasımızı paylaşarak çoğaltma vizyonuyla OPET’in desteğiyle hayata geçiriliyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum