Reklam

Çan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden Çevre Konulu Fotoğraf Yarışması Sergisi

Çan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden Çevre Konulu Fotoğraf Yarışması Sergisi
27 Mayıs 2013 - 21:46

Törende önce Çan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Çan Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin ortaklaşa sundukları halk oyunları izlendi. Okulun Rehber Öğretmeni Burhan Öztürk törende yaptığı konuşmada sergi ile üç basamaklı bir projenin birinci basamağının gerçekleştirildiğini, diğer iki aşamanın da temizlik kampanyası ve plastik poşet yerine alternatif araçlar kullanımının yaygınlaştırmasını amaçlayan çalışmalar olduğunu vurguladı. Öztürk konuşmasında “Müslümanlık temizlik dinidir ve her yönüyle temizliği emreder. Birazdan sergimizi gezerken oluşacak duygulardan biri de şu olacaktır; bunları biz mi doğaya bıraktık ve insanlığımdan utanıyorum. İnanın fotoğraflar elimize geçtiğinde bizlerde oluşan duygular bunlar oldu. Okul olarak geç kalınmış olmadığını ve hâlâ bir şeylerin düzeltilebileceğini ve gelecek kuşaklara temiz bir doğa bırakabileceğimizi düşünüyoruz. Sayın Kaymakamımıza, desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Belediye Başkanımıza ve bundan sonra çevreye daha duyarlı yaklaşacağına inandığım Çan halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

Öztürk'ün konuşmasından sonra Kaymakam Yakup Tat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ömer Faruk Aydın, MHP İlçe Başkanı Fikri Yılmaz, MHP İl Genel Meclisi üyesi Halil Turan, Çan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cemali Ergin ve Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Güner birlikte kurdelayı keserek serginin açılışını gerçekleştirdiler.

Sergiyi gezerken fotoğraflara hayran kalan Kaymakam Tat, Sergi'nin anı defterine “Çan Endüstri Meslek Lisesi'nin çevreye duyarlılık oluşturmak düzenlediği bu fotoğraf yarışmasını çok anlamlı buldum. Çevre parayla satın alınamayan ve kıymeti ölçülemeyen bir değer ve bizim de dahil olduğumuz canlıların yaşam alanıdır. Bu anlamda, çevreyi yok etmenin kendi neslimizi yok etme olduğunun bilincine varmamız gerektiğini düşündüğümü belirtir, doğaya yaptığımız kötülükleri bu kadar güzel bir şekilde resimleyen öğrencilerimizi ve bu yarışmanın düzenlenmesini sağlayan öğretmenlerimizi yürekten kutlar, başarılarının devamını dilerim” sözlerini yazdı. Kaymakam Tat, daha sonra seçtiği fotoğraf için oy kullandı. 117 fotoğrafın sergilendiği ve yarıştığı sergi 28 Mayıs Salı günü akşamı saat 23.00'e kadar açık kalacak ve sergiyi izleyenler beğendikleri fotoğraflar için oy kullanabilecekler.


YORUMLAR

  • 0 Yorum