Reklam

Çan Şoförleri Diksiyon Eğitimi Aldılar

Çan Şoförleri Diksiyon Eğitimi Aldılar
08 Şubat 2013 - 15:06

Törene Çan Kaymakamı Yakup Tat, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Cumhuriyet Baş Savcısı Umut Mermi, Çan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, Çan Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, sivil toplum örgüt başkanları ile kursiyerler katıldı.

23 Eylül İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda gerçekleşen sertifika töreninde açılış konuşması yapan Çan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cevat İzdeş

“Eğitim ama nasıl bir eğitim? İnsan insana olan ilişkilememize değer veren ve anlam katacak eğitimler sağlanmalı. Değişmeyen tek gerçeğin de değişim olduğu gerçeğinden hareketle eğitim süreç olarak algılanmalı ve hayat boyu devam ettirilmeli. Hiç şüphesiz ki, hayat boyu öğrenme ile öğrenmeler pekişeceğinden öğrenmeler daha kalıcı olacaktır. Bugün de hayat boyu öğrenen şoför kursiyerlerimiz için buradayız bu konuda sivil toplum kuruluşu olarak önderlik gösteren Çan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanına teşekkür eder emeği geçen herkese teşekkür ediyorum tekrar hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Daha sonra konuşan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu “Hizmet sektöründe iletişim önemlidir. Şoförler Odası ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen bu eğitim çok faydalı oldu. Hizmet sektöründe eğitim önemlidir, iletişim insanların birbirine mesaj iletmesidir, bu aynı zamanda hayvanlar arasında bile vardır. Eskiden insanlar dumanla haberleşirdi. Bu diksiyon eğitimi iletişimin çağının gereklerine göre düzenlendi. Bu yüzden Çanımıza ve tüm kursiyerlere hayırlı olmasını diler, bu eğitimden edindiğiniz bilgileri yaptığınız işlerde kullanacaksınız” diyerek kursiyerlere başarılar diledi.

Son olarak kürsüye gelen Çan Kaymakamı Yakup Tat “Bugün burada şoför esnafı için düzenlenen kurs için bulunmaktayız. Kursun sonunda belge vereceğiz. İki ay süre eğitimden geçmişsiniz, Hayat Boyu Öğrenme sürecinde. Bugün kurs çok daha güzel ve ilginç. Her şeyin başı eğitim, güzel eğitim, güzel iletişim, kibar davranma, kimse iletişim hatasına düşmesin. Onun için eğitim faydalı ve günümüzden iletişim hatası yapmamak lazım.” dedi.Törene katılan Çan Kaymakamı Yakup Tat, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu,Cumhuriyet Baş Savcısı Umut Mermi.Çan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar. Çan milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve sivil toplum örgüt başkanları kursiyerlere kurs bitirme belgelerini vererek diğer kursa başlayacaklarda başarılar dilediler.


YORUMLAR

  • 0 Yorum