Reklam

Çan MYO'dan Endüstri Semineri

Çan MYO'dan Endüstri Semineri
12 Aralık 2012 - 23:26

Çan MYO’nun ve okulun Mekatronik Bölümü Topluluğu’nun düzenledikleri seminer saat 10.30’da başladı. Seminerin açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu “Konu güzel, kalabalık güzel. Bugün inşallah burada verimli bir seminer çalışması yapılacak.Ben öncelikle bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çan’da böyle bir etkinliğin yapılıyor olması Belediye Başkanı olarak beni ciddi anlamda mutlu ediyor. Hatırlarsanız sene başında birlikte bir program yapmıştık. Orada şunu söylemiştim ben, ‘Üniversitenin ilçemizde varlığını hissetmek bize keyif verecek’ İşte şu anda sizin varlığınızı ve üniversitenin şehre katkısını hissediyoruz. O anlamda ben tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Kuzu’nun konuşmasının ardından Entek Eğitim Teknolojileri Şirketler Topluluğu Proje Müdürü Özcan Demirsoy eğitim teknolojileri hakkında bilgiler verdi. İnsansı robotların yapabildikleri uygulamalı olarak gösterilirken yine Özcan Demirsoy Otomasyonun eğitimdeki yeri ve beklentileri anlattı.

Seminere büyük bir ilgi gösteren Çan MYO öğrencileri memnuniyetlerini dile getirirken, bu etkinliği düzenleyen Okul Yönetimine ve katkı sunan Mekatronik Bölümü Topluluğu’na teşekkür ettiler.

Ayrıca İTÜ Robot olimpiyatları sponsoru olan Entek Eğitim 2008 yılında geliştirilmiş olarak şimdilik sadece belirli üniversitelerde kullanılan. NAO adlı robotu tanıttı. Robota ‘Micheal JAKSON’ dansı ve Son günlerde internet aleminde moda olan ‘Gangnam Stayl’ şarkılarına eşlik etmesi komutu verildi. Özcan DEMİRSOY semineri sırasında NAO’nun bütün hünerlerini ortaya koydu.

SMC şirketinin Türkiye ayağı olan Entek şirketi bu seminerde Robotu kontrol edecek programlar hakkında da bilgi verdi. NAO’nun  bütün özelliklerinden bahsederek otomasyon sistemlerine dikkat çekti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum