Reklam

Çan MYO Mekatronik Bölümü Robot Ekibinden Guru Verici Başarı

Çan MYO Mekatronik Bölümü Robot Ekibinden Guru Verici Başarı
22 Mayıs 2013 - 17:02

Çan Meslek Yüksekokulu (MYO) Mekatronik Bölümü Robot Ekibi 13-14 Mayıs tarihinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Robot Yarışması'nda Mini Sumo kategorisinde Başkan adlı robotla birinci oldu. Yarışmada birinci olan Başkan isimli robot, Çan MYO'da düzenlenen bir törenle basına tanıtıldı. Robot Ekibi Başkan Yardımcısı Özgün Özen bu konuda bilgi verirken, “Bir haftalık bir çalışma sonucunda bu yarışmaya katıldık. Yarışmada 4 üniversitenin çeşitli bölümlerinin öğrencileri tarafından yapılan 80 robot yarıştı. Biz bu yarışmada birinci olduk. Bu yarışmadan bir hafta önce de İstanbul'da düzenlenen yarışmaya katıldık. O yarışmada çeyrek final aşamasında sekizinci olduk.  Okulumuza bir birincilik kazandırdığımız için mutluyuz. Bizim birincilik kazandığımız yarışmada en iyi birinci robotumuz arıza yaptı ve ikinci robotumuzla katılmak zorunda kaldık. Şayet en iyi birinci robotumuz arıza yapmasaydı birden çok birincilik de alabilirdik.  Bu gururu da Çan MYO'ya yaşattığımız için sevinçliyiz. Her iki yarışmaya katılırken bizlere katkı sunan Çan Belediyesi'ne ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Çan MYO Müdürü Doç.Dr.Özcan Özen de “Ben müdür olarak öğrencilerimizle çok gurur duyuyorum.daha önce de birkaç yarışmaya katıldılar  ve o yarışmalarda da iyi dereceler elde ettiler, yedincilik var Ankara'da, sekizincilik var İstanbul'da. O yarışmalarda yurtdışından robotlar bile vardı. Dört yıllık üniversitelerle, İTÜ gibi iyi üniversitelerle yarıştık. Biz kısıtlı imkânlarla o yedincilik, sekizincilik derecelerine sevinmiştik. Manisa'daki birincilik tabii ki bizim gururumuz, onurumuz oldu” şeklinde konuştu.

Manisa'daki yarışmada Çan MYO öğrencileri birincilik plaketinin yanı sıra 1,500 TL para armağanıyla da ödüllendirildiler.

Çan MYO Robot Ekibi'nde Mehmet Altıncı, Özcan Önveren, Ali Özkır, Tolga Aydın, Taylan Gülseren, Emin Binoğlu, Berkay Aydemir ve Özgün Özen adlı öğrenciler yer aldı.





YORUMLAR

  • 0 Yorum