Reklam

Çan MYO' da Türkçülük Günü

Çan MYO' da Türkçülük Günü
04 Mayıs 2013 - 09:47

Çan MYO Türk Kültürü Topluluğu'nun düzenlediği 3 Mayıs Türkçülük Günü etkinliklerini haber yapmak isteyen gazetecilere giriş kapısında “kimlik” soran güvelik görevlileri ile gazeteciler arasında tartışma çıktı. Görevliler daha sonra meslektaşlarımızı okula sokmak zorunda kaldılar. Güvenlik görevlilerinin birçok kişiye kimlik sordukları, kimlik göstermeyen kişileri içeriye almadıkları gözlendi. Güvenlikçilerin bu tutumu, etkinliklere gölge düşürme girişimi olarak nitelendirildi.

Çan MYO Türk Kültürü Topluluğu'nun düzenlediği 3 Mayıs Türkçülük Günü saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı. Etkinlikte demir dövme ve ebru gelenekleri de yaşatılırken bahçeye Yörük Çadırı kuruldu.

Geleneksel Türk giysileri giren genç kızlar konuklara gözleme ve ayran ikram ettiler. MHP Kadın Kolları Başkanı Zehra Tarhan da kadınlarla birlikte gözleme pişirdi.

Etkinlikte Grup Turan söylediği halk türküleriyle etkinliğe katılan öğrencilerden alkış aldı. Gençler daha sonra Grup Turan'ın coşkulu müzikleriyle gönüllerince eğlendiler.

Çan MYO Türk Kültürü Topluluğu'nun düzenlediği 3 Mayıs Türkçülük Günü'ne okul idaresinden bazı yöneticiler, MHP Kadın Kolları Başkanı Zehra Tarhan, bazı MHP ilçe yönetim kurulu üyeleri, Türk Eğitim-Sen Çan Temsilcisi Mustafa Engin ve bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla öğrenciler katıldı. Çan MYO Müdürü Doç.Dr. Özcan Özen'in haberimiz yayına hazırlandığı saate kadar 3 Mayıs Türkçülük Günü etkinliğine katılmaması dikkati çekti.



YORUMLAR

  • 0 Yorum