Reklam

Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nde Yangın Tatbikatı

Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nde Yangın Tatbikatı
07 Mart 2013 - 12:04

Sivil Savunma Haftası ve Deprem Haftası nedeniyle düzenlenen tatbikatı Çan İtfaiye Müdürü İsmail Gezgin yönetti.

Tatbikatta, önce verilen alarmla öğrenciler okulu terk ederek bahçede toplandılar. Okulda mahsur kalan iki öğrenci itfaiyeciler tarafından kurtarılarak ilk yardım yapıldı. Ardından okulun kurtarma ekibi yangında ilk kurtarılacak evrakları toplanma yerine getirdi.

Daha sonra Çan İtfaiyesi okulun çatısında çıkan yangına müdahale etti. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışması yapıldı.

Beyza Aydoğan, Enes Tekne, Sibel Girgin ve Fatmagül Özen adlı öğrenciler, sivil savunma, yangında ilk yapılacak işler ve alınacak önlemler gibi konularda birer konuşma yaparak öğrencileri bilgilendirdiler.

Tatbikatta bir konuşma yapan ÇİBAL Müdürü Cafer Uslu, başta Çan İtfaiye Müdürü ve itfaiye erleri olmak üzere tatbikatta emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Müdür Uslu'nun teşekkür konuşmasının ardından Çan İtfaiye Müdürü İsmail Gezgin öğrencilere yangınlarda alınacak önlemler ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgiler verdi.

ÇİBAL'daki yangın tatbikatı okul bahçesinde çıkan bir yangına ÇİBAL Sivil Savunma Ekibi'ndeki öğrenciler müdahale ederek yangını kısa sürede söndürdü.

ÇİBAL'daki yangın tatbikatı başarılı bir şekilde yürütüldü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum