Reklam

ÇAN GELENEKSEL OKÇULUK'TA KABZA ALMA TÖRENİ YAPILDI

Çan Geleneksel Okçuluk ve Spor Kulübü öğrencilerine uzun bir eğitim maratonun ardından ‘Kabza Alma Töreni’ düzenlendi.

ÇAN GELENEKSEL OKÇULUK'TA KABZA ALMA TÖRENİ YAPILDI
01 Eylül 2023 - 11:48
Törende aynı zamanda geçtiğimiz günlerde vefat eden Çanakkale Anafartalar Geleneksel Okçuluk Kulüp Başkanı Savaş Atalay’da anıldı.

Okçuluk’ta Kabza Alma Töreni, yeni liderin önünde kılıç kabzasının üstünlüğü ve liderin bunu kabul ederek belirli sorumlulukların üstlenmesi şeklinde gerçekleşen olaydır. Bu törenler, Osmanlı İmparatorluğu'nun askeri geleneğinde ve liderlik sembollerinde önemli bir yere sahipti.
Tören Çan Hacı İbrahim Bodur Stadyumu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Kulüp Başkanı Barış Engin açılış konuşmalarını yaptı, Federasyon Yönetim Kurulu Üyelerinden Selim Erdoğan da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından Çan İlçe Müftüsü Mustafa Ekin Kur’an Kerim okudu ve kısa bir konuşma yaptı.
Çan Geleneksel Okçuluk ve Spor Kulübü Başkanı Barış Engin ve Antrenör Takım Lideri Fatma Ünür öğrencileriyle birlikte ‘Kabza Alma’ törenini gerçekleştirdi. Ardından tüm öğrenciler ok atma gösterisi yaparak izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

Tören Merhum Savaş Atalay için Saygı Atışı ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.
Programa Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Belediye Başkan Vekili Mustafa Erdem, İlçe Müftüsü Mustafa Ekin, AK Parti ilçe Başkanı Ömer Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Halil Turhan, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Erdoğan, veliler ve davetliler katıldı.

Kaynak: Çan’ın Sesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum