Reklam

ÇAN'DA ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU

Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103’üncü yıldönümü Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi Çan’da da coşkuyla kutlandı.

ÇAN'DA ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU
24 Nisan 2023 - 12:10
Çan’da 23 Nisan kutlamaları saat 9.00’da Atatürk Şehir Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın söylenmesiyle başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Çan Cumhuriyet İlkokulu’nda devam etti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in günün anlam ve önemine ilişkin mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çakır yaptı.

Ardından program, Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı Öğrencilerinin gösterisi, günün anlam ve önemine ilişkin sözler ve şiirler okundu. Cumhuriyet İlkokulu Öğrencileri tarafından Yöresel Halk Oyunları ve danslar sergilendi. Bayrak Gösterisi sunuldu.

Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde il ve ilçemizde düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde başarılı olan öğrenci ve okullara ödülleri verildi.
Kaymakam Gürdal, programın hazırlanmasında emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür etti.

Programa Çan İlçe Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çan Belediye Başkan V. Harun Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akpınar, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Ütğm. Levent Çalış, İl Genel Meclis üyeleri, Çan Belediye Meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, STK Başkan ve yöneticileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Çan’ın Sesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum