Reklam

ÇAN'DA DURUM İYİYE GİDİYOR

Çan’da koronavirüs vakalarındaki düşüş dikkat çekici boyuta ulaştı.

ÇAN'DA DURUM İYİYE GİDİYOR
03 Ekim 2020 - 11:16
Özellikle düğün yasakları ve Çan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün maskesiz sokağa çıkana direkt ceza uygulamasından sonra; halkın tedbirlere uyma konusunda duyarlı yaklaşımı vaka sayısını tek haneli sayılara indirdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ülke genelindeki vaka sayısı açıklamaları endişe verici olsa da ilçemizde İlçe Sağlık müdürlüğü, Çan Kaymakamlığı, Çan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı tedbirler, sağlık görevlilerinin mücadelesi, halkın duyarlı davranması vaka sayısını en aza indirdi. Sağlık Bakanlığı’nın “Evde Hayat Var” uygulamasında da ilçemizdeki bu iyi tablo gün yüzüne çıktı. Virüsün temasla bulaşması nedeniyle İçişleri Bakanlığı 3 Eylül tarihinde Düğünlerin nikâh merasimi şeklinde yapılmasını, düğün ve nikâhların en fazla 1 saatte tamamlanması konusunda karar almış daha sonra Çan İlçe Emniyet Müdürlüğü de maskesiz sokağa çıkan her vatandaşa acımadan ceza keseceğini açıklamıştı. 
Yapılan denetimlere Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal katılmış ve tüm bu alınan tedbirlerinin ardından vatandaşların salgına dikkat etme seviyesi de üst sınırlara dayanmıştı. Alınan önlemlerin neticesinde ilçemizde pandemi durumu gözle görülür seviyede iyileşirken, vaka sayıları tek haneli sayılara indi.  Konuyla alakalı görüşlerine başvurduğumuz pek çok sağlık çalışanı ve kurum yetkilisi de durumun iyiye gittiğini kabul ederken bu durumun rehavete yol açmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundular. Tedbirlerin elden bırakılmaması, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına en üst seviyede riayet edilmesi gerektiğini belirten yetkililer duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ettiler.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum