Reklam

ÇAN'DA 'DÖRTLÜ KARIŞIM YEM BİTKİSİ' HASADI BAŞLADI

ÇAN'DA 'DÖRTLÜ KARIŞIM YEM BİTKİSİ' HASADI BAŞLADI
24 Mayıs 2023 - 11:08
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilerek finanse edilen “Dörtlü karışım kaliteli kaba yem üretiminin yaygınlaştırılması" projesi kapsamında dün Çan Helvacı Köyü’nde düzenlenen tarla günü ile hasat başladı.

KURU TARIM ARAZİLERİNDE VERİM YÜKSEK
Tarla gününün açılış konuşmasında Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ,
’23 Ağustos 2022 tarihinde Helvacı Köyü’nde yaşanan dolu zararından etkilenen 4 üreticiye, her bir üreticimize 5 çuval içinde 125’er kg olmak üzere toplamda 600 kg 4’li karışım ve 2 çuval üre gübresi verildi. Karışım içerisi yüzde 35 macar fiğ, yüzde 35 yem bezelyesi, yüzde 15 triticale ve yüzde 15 yulaf olmak üzere 13 kasımda ekildi. Ekimde dekara 12.5 kg tohum ve 15  kg 20-20-0 gübresi kullanıldı. 25 Mart’ta dekara 10 kg üre gübresi verildi. Dekardan ortalama 6 ton verim beklenmektedir. Yem bitkisinin yaygınlaştırılması için çalışmalarımız devam etmektedir.
Hayvanların kaba yem ihtiyacının karşılanmasında çok önemli bir yeri var. Kuru tarım arazilerinin değerlendirilmesinde bu karışım önemli bir yere sahip’ dedi. Tarla günü üreticilerin sorularının cevaplandırılması ve hasadın tamamlanmasından sonra sona erdi.

Kaynak: Çan'ın Sesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum