Reklam

ÇAN'DA DEVELER HAVUT GİYDİ

Çan Belediyesi tarafından 02 Aralık 2023 Pazar günü Çan Hal Yeri’ndeki Deveciler Konağı önünde, deve güreşi sezonun başladığını haber eden ve kültürel bir ritüeli oluşturan havut giyme töreni düzenlendi.

ÇAN'DA DEVELER HAVUT GİYDİ
05 Aralık 2023 - 11:11
Dualar eşliğinde yapılan havut giyme töreninde develer adeta rakiplerine gözdağı verdi. Törene katılanlara pilav ikram edildi. Törende Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, havut giyme törenine katılan develere temsili havut hediye etti.
Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, havut giydirme töreninde yaptığı konuşmada; “ Çan Belediyesi Geleneksel Folklorik Deve Güreşleri öncesinde; bu sevdaya gönül vermiş dostlarımız ile "Havut Giydirme" hayrında bir araya geldik.
Bu coşkuya ortak olmak adına bizleri yalnız bırakmayan, şehir içi ve şehir dışından gelen tüm deve severler dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu yıl güzel bir havada sizlerin ve bu işe gönül vermiş insanların katılımıyla 07 Ocak 2024 günü Çan deve güreşleri sahasında, Çan arenasında, düzenleyeceğimiz deve güreşlerine bekliyorum. Yöremizde her zaman değer bulmuş, kültür mozağimizde ve kültürel etkinliklerimizde yerini almış ve deve güreşlerinde önemli bir gelenek olan havut giydirme hayrının hayırlara vesile olmasını ve güreşlerde güreşecek deve sahiplerine güreşlerde başarılar diliyorum.” dedi.
Böylece Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, Çan’da Deve Güreşlerinin 07 Ocak 2024 tarihinde yapılacağının müjdesini de vermiş oldu.
Düzenlenen havut hayrına, Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, siyasi partilerin temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda deve güreşi sevenler katıldı. Havut giydirme programı, düzenlenen kortej yürüyüşü ve gösteri güreşi ile sona erdi.

Kaynak: Çan’ın Sesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum