Reklam

ÇAN'DA DA MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

22 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi uyarınca 900 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

ÇAN'DA DA MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ
20 Haziran 2020 - 15:39 - Güncelleme: 20 Haziran 2020 - 15:56

Çan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal başkanlığında yaptıkları görüşmede bazı kararlar alındı. Yapılan görüşmede, Halk Sağlığı kapsamında COVİD-19 salgınının ülkemizde etkisi bitene kadar İlçemizde alınması gereken tedbirlerin görüşülmesine değinildi.

Alınan karar doğrultusunda;

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının/bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Bu kapsamda; Koranavirüs salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına kişiler arası mesafe ve kişisel temizlik kurallarına riayet etmenin yanı sıra İlçe merkezimizde tüm vatandaşların zorunlu olarak maske takmasına karar verildiği açıklandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum