Reklam

ÇAN'DA CHP'NİN 97. YILI KUTLANDI

9 Eylül 1923 yılında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çan’da da CHP Çan İlçe Örgütü tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

ÇAN'DA CHP'NİN 97. YILI KUTLANDI
10 Eylül 2020 - 11:56
Program Atatürk anıtına çelenk sunma programıyla başlarken saygı duruşu ve İstiklal marşı ile devam etti. Programda konuşan CHP Çan İlçe Başkanı Harun Arslan tüm partililerinin gününü kutlayarak CHP’nin iktidara yürüdüğünü belirtti.
Arslan konuşmasında, ‘’ Büyük Atatürk, sayın genel başkanım temellerini 4 Eylül 1919'da Sivas kongresinde attığınız 9 Eylül 1923'te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugünkü mirasçıları olarak huzurlarınızdayız. Anadolu ve Rumeli müdafaa-i hukuk Cemiyeti'nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını Kuvayi Milliye'nin işgal orduları karşısındaki azmini 97. Kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız sizin ve silah arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye inşa etmektir. Ilke ve devrimlerinizin ışığında 2. Yüzyıla Çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mazlum milletlerin umut ışığı olan Anadolu devriminin mimarları olarak size ve silah Arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz’’ dedi. Gerçekleştirilirken programa CHP Çan İlçe Başkanı Harun Arslan ve ilçe yönetimi, Çan Belediye başkan vekili Nursevim Türer, CHP Çan İlçe kadın kolları başkanı Safiye Titiz, CHP Çan il genel meclis üyesi Erdal Güler, CHP’li belediye meclis üyeleri Mehmet Meşe, Mustafa Erdem, Aşkın Köse, Ramazan Aydın ve İsmail Ünal ile az sayıda partili katıldı. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum