Reklam

ÇAN'DA 100 YIL'DA COŞKULU KUTLAMA

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100’üncü yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çan’da da düzenlenen coşku ve heyecan dolu bir tören ve gösterilerle kutlandı.

ÇAN'DA 100 YIL'DA COŞKULU KUTLAMA
30 Ekim 2023 - 12:20
Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100’üncü yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri ilk olarak 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’da Atatürk Şehir Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunum töreni ile başladı.
Kutlama programı 29 Ekim Pazar günü de devam etti. İlk olarak Kaymakam Dr. Emre Nebioğlu, saat 09.30’da Kaymakamlık makamında Belediye Başkan Vekili Harun Arslan ile birlikte protokol mensuplarının, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileriyle halkın tebriklerini kabul etti.
Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulünün ardından kutlamalar Atatürk Şehir Meydanı’ndaki törenlerle devam etti. Buradaki tören saat 10.00’da Kaymakam Dr. Emre Nebioğlu ve Belediye Başkan Vekili Harun Arslan’ın törene katılan öğrencilerin, halkın ve protokol mensuplarının bayramını kutlamalarıyla başladı. Ardından saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşımız söylendi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Dr. Emre Nebioğlu yaptı. Kaymakam Nebioğlu’nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiir okundu.
Çan Kazdağı Halk Oyunları Topluluğu Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi yöresel halk oyunları gösterisi sundular.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında ilçemizde gerçekleştirilen spor, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100’üncü yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni resmi tören geçişiyle sona erdi.
Akşamda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında fener alayı düzenlendi.
Törene, Çan Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Kıd. Ütğm. Levent Çalış, gazilerimiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Çan’ın Sesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum