Reklam

ÇAN BELEDİYESİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Kamuoyuna Duyrulur

ÇAN BELEDİYESİNDEN BASIN AÇIKLAMASI
08 Haziran 2020 - 19:16

 

Herkes, bilgi edinme ve haber alma, özgür düşünce, ifade ve serbest eleştiri hakkına sahiptir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanılmasının en temel yolu olan basın ve yayın özgürlüğü temel insan haklarındandır. Ancak bu özgürlük kişilerin doğru bilgiye ulaşımını engellememelidir. Bununla birlikte eleştiri yapılırken doğru olmayan bilgilerin aktarılması kamuoyunu yanlış bilgilendirilmesine sebebiyet vermektedir.

Gün itibari ile Çan’daki yerel gazetede haber kaynağının ismi belirtilmeden, gazeteye ait sosyal paylaşım sitesinden yapmış olduğu paylaşıma göre, belediyemizin müfettiş denetlemesi sonrasında bazı müdürlüklerin görev değişikliğine sebebiyet verdiği yorumu, doğru olmayan bir bilgi olup, kamuoyunda  yanlış algıya neden olmaktadır.

Tam da bu noktada belediyemiz, halkın doğru bilgilenmesini sağlamakla yükümlü olduğundan açıklama yapma gerekliliği doğmuştur.

Belediyemizde gerçekleştirilen müdür görev değişikliği daha önceden planlanan ve iç mevzuata göre alınmış bir karar olup, belediyemize bugün gelen müfettiş ile ilişkilendirilmesi kamuoyunu yanıltıcı bilgidir.

08/06/2020 tarihi itibariyle İnsan Kaynakları, Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüklerinde görev değişikliğine gidilmiş olup, belediyemizde yürütülen müfettiş incelemesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde devam etmektedir.

Müfettiş tarafından gerçekleştirilen inceleme, geçmiş dönem içerisinde, 2014 yılında yapılan plan tadilatları neticesinde, kamuoyunda, daha önceden de bilinen ve paylaşılan, yeşil alanın konut alanına çevrilmesi ve yine eski dönemde verilmiş olan bir ruhsat ile yapılan inşaai faaliyetin durdurulması kararları ile ilgili başlatılan Kaymakamlık soruşturmasının devamı ve sonuçlandırılması amacıyla devam etmektedir.

Kamuoyuna duyurulur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum