Reklam

ÇAMAD YENİ YERİNDE

Çanakkale Madenciler Derneği (ÇAMAD), İnönü Caddesi’nde yeni yerinde açıldı.

29 Temmuz 2021 - 11:43 - Güncelleme: 29 Temmuz 2021 - 12:54
Sektör temsilcilerinin ve paydaşlarının katıldığı açılışta, kurdele kesimi ile ÇAMAD yeni yerine kavuşmuş oldu. Açılışta Dernek Başkanı Mehmet Tülek kısa bir konuşma yaparak, açılışa katılanlara teşekkür etti.

Açılışa katılanlar arasında, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Madencilik Sektör Başkanı İbrahim Halil Kırşan, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye Madenciler Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Agrega Üreticileri Birliği Başkanı Şevket Oruç, Yurt Madenciliği Geliştirme Vakfı Başkan Yardımcısı Dündar Erginalp vardı.
Açılışta konuşan Dernek Başkanı Mehmet Tülek, “Daha önce bir yerimiz vardı. Değiştirdik. Çanakkale Madenciler Derneği olarak biz bir maden platformunun içerisindeyiz. 15 tane dernek ve birlik bir arada hareket ediyoruz. Katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
“ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENİLMİŞ OLUYOR”
Dernek Başkanı Tülek’ten sonra ise açılışta İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer konuşma yaptı. Dinçer konuşmasında, “Çanakkale Madenciler Derneği 15 sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği, maden platformunun içerisinde yer almakta. Bugün de burada bu ofisi açarak, aslında madencilere Çanakkale’de irtibat ofislerinin olması, işlerini yürütürken bu ofisi kullanmaları ve mevzuatlarda ihtiyaç duyduklarında destek almak anlamında önemli bir rol üstlenilmiş oluyor.
“MADENLER OLMAZSA, SANAYİNİN GELİŞMESİ BEKLENDİĞİ GİBİ OLAMAZ”
Bu sabah Çanakkale Valimizi ziyaret ettik. Kendisi de Çanakkale’de madencilik faaliyetlerinin devletimizin verdiği izinler çerçevesinde yapılmasının uygun olduğu yönünde görüşlerini ifade ettiler.

Bizler madenciler olarak şunu söylüyoruz, tüm Türkiye’ye ve dünyaya, Madenler bütün sanayilerin ham maddesini oluşturmakta. Bünyemizde bulunan metal sektörü, çelik sektörü, kimya sektörü bunların hepsinin ham maddesini oluşturan aslında madenler. Bu madenler olmazsa, Türkiye’de sanayinin gelişmesi beklendiği gibi olamaz.
“YERALTI KAYNAKLARIMIZI EKONOMİYE KAZANDIRMAK YÖNÜNDE FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRMEK ZORUNDAYIZ”
Önümüzdeki süreçte Türkiye’de yer altında bulunan, metalik madenler, endüstriyel ham maddeler ve doğal taşların Türk ekonomisine katkısının sağlanması için tüm madenciler olarak hem insana, hem çevreye duyarlı bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürerek, gelişmiş olan yeni teknolojiler de Türkiye’ye getirip, madenlerimizde kullanarak, genç nesil maden mühendislerimiz, jeoloji mühendislerimiz ile birlikte, Türkiye’de yeraltı kaynaklarımızı, ekonomiye kazandırmak yönünde faaliyetlerimizi sürdürmek zorundayız” açıklamalarında bulundu.
Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum