Reklam

ÇAMAD 'HAYATIMIZ MADEN' DEDİ

İstanbul’da dördüncüsü gerçekleştirilen ‘Hayatımız Maden Çalıştayı’na Çanakkale Madenciler Derneği (ÇAMAD) katıldı. Çalıştayda, madenciliğin farklı yönleriyle ilgili konuşmalar gerçekleştirildi.

ÇAMAD 'HAYATIMIZ MADEN' DEDİ
17 Ocak 2022 - 16:59
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayda Çanakkale’yi ÇAMAD temsil etti.
Çalıştaya; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu,  İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Genel Sekreteri Dr. Selahattin Armağan Vurdu,  Çanakkale Madenciler Derneği yönetici ve üyeleri, sektörün önemli kurum, firma, sivil toplum kuruluşlarıyla bir çok sektör profesyoneli katıldı.

Yapılan etkinlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Kalaycı, bir konuşma gerçekleştirerek, “Madencilik sektörü günümüzde gelişmiş birçok ülkenin teknoloji ve refaha ulaşmasına katkı sağlıyor. Geçmişten bugüne ise madencilik, ekonomik kalkınmayı başlatan sektör olmuştur. Üretim ve ihracat odaklı modeli uyguladığımız günümüzde ise madenler daha çok istihdam ve gelir sağlarken daha az cari açık anlamına geliyor. Bundan dolayı sürdürülebilir üretim ve sorumlu madenciliğe önem veriyoruz. Bakanlık olarak bizim madencilik konusunda iki kırmızı çizgimiz var: İş sağlığı ve güvenliği ile çevre. Bu kapsamda maden sahalarının denetimlerini hassasiyetle yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Ülkemizin önemli bir madencilik potansiyeli olduğunu hatırlatan Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu ise, “Madencilik sektörü olarak üreterek ekonomiye katkı sağlamamız büyük değer taşıyor. Madenlerin etkinliğini daha da arttırmak için toplumun madene karşı olan algısını değiştirmek zorundayız. Madenciliği gelişmiş ülkelerde olduğu gibi gurur duyulacak bir seviyeye getirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum