Reklam

ÇALINAN ESERLER YUVAYA DÖNÜYOR

2007 yılında, Gökçeada’dan çalınan ikonlar, olaylar ilgili yürütülen operasyon sonucunda ele geçirildi. Ele geçirilen 12 eser, Troia Müzesi’nde düzenlenecek törenle, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos’a takdim edilecek. Eserler Troia Müzesi’nde sergilenecek.

ÇALINAN ESERLER YUVAYA DÖNÜYOR
10 Ağustos 2021 - 11:21
2007 yılında, Gökçeada’dan 12 tarihi eser çalınmış ve konuyla ilgili soruşturma yürütülüyordu. Panayiya Kimisis Kilisesi’nin de aralarında bulunduğu dini alanlardan çalındığı tespit edilen kültür varlıkları 2007 yılında Eceabat İlçe Jandarma Komutanlığı’nca gerçekleştirilen operasyonla ele geçirildi. Ele geçirilen eserler ise Çanakkale arkeoloji Müzesi’ne teslim edildi.
Arkeoloji Müzesi’ne teslim edilen eserler, 10 Ağustos günü (Bugün), saat 15.00’te Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımları ile Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos’a takdim edilecek.


Törenle takdim edilen eserler, Troia Müzesi’nde sergilenecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, “Panayiya Kimisis Kilisesi’nin de aralarında bulunduğu dini alanlardan çalındığı tespit edilen kültür varlıkları 2007 yılında Eceabat İlçe Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen bir operasyonda ele geçirildi.
Olaya ilişkin soruşturma Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüldü ve ele geçirilen kültür varlıkları yed-i emin olarak Çanakkale Arkeoloji Müzesine teslim edildi.
Müze tarafından yed-i emin deposunda Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda başlatılan çalışmada, aralarında Hz. İsa ve Aziz tasvirlerinin bulunduğu dini kültür varlıklarına ilişkin adli süreç Çanakkale Arkeoloji Müzesi ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce titizlikle takip edildi.
Gökçeada’nın Zeytinli, Eski Bademli ve Dereköy mahallelerindeki tarihî kiliselerde gerçekleşen hırsızlık olayına ilişkin Gökçeada Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada ele geçirilen eserler Çanakkale Arkeoloji Müzesinde korunuyordu” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum