Reklam

BULGARİSTAN HEYETİ ÇANAKKALE'DE AĞIRLANDI

ÇTSO tarafından tanıtım çalışmaları kapsamında, Bulgaristan’ın önde gelen tur operatörlerinden oluşan 15 kişilik bir grup Çanakkale’de ziyareti gerçekleştirdi. ÇTSO ve TÜRSAB işbirliği ile gerçekleştirilecek olan program dahilinde Bulgaristan kafilesi, ÇTSO’yu ziyaret kapsamında sektördeki ÇTSO üyeleri ile B2B görüşmeler yapıldı. Bulgaristan ile Çanakkale arasındaki turizm hareketliliği sürerken turizmciler arasındaki köprü ise güçleniyor.

BULGARİSTAN HEYETİ ÇANAKKALE'DE AĞIRLANDI
16 Kasım 2023 - 13:21
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ortaklığında Bulgaristan’daki tur operatörler Çanakkale’yi ziyaret ediyor. 2 gün sürecek ziyaret kapsamında Çanakkale’deki operatörler ve Bulgaristan’daki tur operatörlerin işbirliklerinin sağlanması amacıyla düzenlenen ziyaretler, kentin tarihi ve turistik alanlarında devam etti. Çanakkale merkezinin de ziyaret kapsamına alındığı program çerçevesinde değerlendirmelerde bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜRSAB Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, konaklamaları bu zamandan sonra şehir merkezinde daha fazla yapacaklarını ifade etti. Program çerçevesinde ÇTSO Fuar Merkezi’nde Bulgaristan’dan gelen tur operatörleri ile Çanakkale’deki tur opratörleri bir araya geldi.
ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği işbirliğinde 16 tane tur operatörünü Bulgaristan’ın farklı şehirlerinden şehrimize getirdik. Karşılıklı iş birliğini geliştirmek, turizm potansiyellerimizi karşılıklı olarak daha ileriye götürmek istiyoruz. Son zamanlarda Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Balkan pazarından verim alabilmek için, daha fazla potansiyeli bölgemize kaydırabilmek için çalışmalarımız var. Bu kapsamda Bulgaristan’daki tur operatörlerini şehrimize davet ettik. Bulgaristan gelen önemli tur operatörlerini 2 gün boyunca şehrimizin önemli cazibe merkezlerini, Troia Antik Kenti’ni, Troia Müzesi’ni, şehir merkezimizdeki restoranlarımızı, otellerimizi gezdiriyoruz. 2024 yılında dış pazar müşterisini daha fazla bölgemize çekmek için çalışmalara başlamış oluyoruz. Şu ana kadar ilgi çok güzel ve buraya gelenler çoğunlukla şehir merkezinin bu kadar zengin olduğunu bilmediklerini söylüyorlar. Bizde de şehir merkezi bu zamana kadar bypass olarak kullandık. Ancak konaklamaları bu zamandan sonra şehir merkezinde daha fazla yapacağız. Konaklamanın olması için de donelerimizin standardın üzerinde olduğunu anlattık. Dolayısıyla Balkan pazarıyla olan çalışmaların artacağını düşündüğümüz bir sonuç olacak” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum