Reklam

BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİREN CUMHURBAŞKANI KARARI İLE DOLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ!

Cumhurbaşkanı Kararı ile kambiyo vergisi ile TL mevduat faizi vergisinde yapılan indirimin ardından düşüşe geçen dolar, 7,77'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro 9,12'den, sterlin ise 9,97'den alıcı buluyor.

BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİREN CUMHURBAŞKANI KARARI İLE DOLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ!
30 Eylül 2020 - 11:43
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kambiyo işlemlerinde uygulanan banka sigorta ve muamele vergisi oranı yüzde 1'den binde 2'ye düşürülürken, Türk lirası mevduat hesaplarından alınan vergi oranları da indirildi. 1 yıldan uzun vadeli mevduat hesaplarında oran sıfırlandı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası atılan normalleşme adımları, dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Yeni Dengelenme, Yeni Normal, Yeni Ekonomi" ana temasıyla hazırlanan Yeni Ekonomi Programı'nı (2021-2023) açıklamasıyla hız kazandı. Dolar/TL, kararların ardından 7,7505'e kadar gerilemesinin ardından saat 09.50 itibarıyla 7,7741'den işlem görüyor.
EURO VE STERLİN NE KADAR?
Aynı dakikalarda euro/TL 9,1232'den, sterlin/TL ise 9,9753'dan satılıyor. Analistler, bugün yurt içinde dış ticaret istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de büyüme ve Euro Bölgesi'nde enflasyon başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini belirtti.
AŞI HABERLERİ GÜNDEMİN ODAĞINDA
Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararlarıyla salgın sonrası normalleşme adımlarının devam ettiğine dikkati çeken analistler, jeopolitik gelişmeler ve Kovid-19 aşısına ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.
GÜNCEL DÖVİZ KURLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN
 
Kaynak: Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum