Reklam

"BU ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİ GENÇLERDİR"

Çanakkale Belediyesi Ercan Adsız Konferans Salonu’nda Cumhuriyet Tarihinde Köy Enstitüleri adıyla söyleşi gerçekleştirildi.

"BU ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİ GENÇLERDİR"
17 Nisan 2023 - 12:07
Eğitim-İş, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri, Eğitim-Sen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Disk Emekli-Sen ortaklığında ve Çanakkale Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen söyleşide müzik dinletisinin ardından konuşma yapan Öner Yağcı “Önemli olan Köy Enstitüleri’nin ruhu“ ifadelerini kullandı.

Çanakkale Belediyesi Ercan Adsız Konferans Salonu’nda Cumhuriyet Tarihinde Köy Enstitüleri adıyla söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşi etkinliğinde eğitimci ve yazar Öner Yağcı konuşma yaptı.

Eğitim-İş, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Eğitim-Sen, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Disk Emekli-Sen ortaklığında ve Çanakkale Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen söyleşiye CHP Çanakkale İl Başkanı Güler Koçer ve CHP 28. Dönem Milletvekili Adayı Tuğberk Güzel de katıldı. Müzik dinletisinin arından söyleşi de konuşma yapan Öner Yağcı “Bugün Köy Enstitüleri açılsın. Köy Enstitüleri’yle ne işimiz var arkadaşlar bizim. Önemli olan Köy Enstitüleri’nin ruhu. Yoksa Köy Enstitüleri’nde verilen eğitimle bugün Türkiye’de değil 21 tane, 500 tane 1. 000 tane Köy Enstitüleri açsak hiçbir işe yaramaz. Çünkü bugünün üretimi başka bir üretim. Bugün artık dünya yapay zekayı tartışıyor. Köy Enstitüleri’nin adını değil de ruhunu yaratmak, gençliğin bu ülkenin gerçek sahipleri olduğunu kabul etmemizle mümkün” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum