Reklam

"BU ŞEKİLDE OLMAZ OLAMAZ!"

Akaryakıta gelen zam, bir zamanlar dolar kurundaki yaşanan dalgalanmayı da geride bıraktı. Akaryakıta her geçen gün zam gelirken, istasyonlarındaki fiyat listesi gün aşırı değişiklik göstermeye başladı.

"BU ŞEKİLDE OLMAZ OLAMAZ!"
09 Mart 2022 - 12:45
20 TL’nin üzerine çıkan motorin ve benzin fiyatları hem üreticiyi hem taşımacıyı hem de tüketiciyi doğrudan etkilemeye başladı. Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir “Giderler ciddi bir maliyet haline geldi. Kontaklar kendiliğinden kapanacak” derken Esnaf Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, “Kesinlikle bir yol bulunmalı. Bu şekilde olmaz. Olamaz” dedi.
Akaryakıt fiyatları can yakmaya başladı. Temmuz ayında 7 TL bandında olan akaryakıt fiyatları geldiğimiz gün itibariyle 20 TL’nin üzerine çıktı. Motorin 22 TL’yi geçerken, benzin ise 21 TL dolaylarında satışa sunuluyor. Akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş hem üreticiyi hem tüketiciyi doğrudan etkilerken, akaryakıt fiyatlarına konunun muhatapları tepki gösterdiler.
Esnaf Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, tüm esnaf odaları temsilcilerinden kendilerine dert yanıldığını ve her sektörün sorun yaşadığını aktardı. Şoförler Odası ise konunun doğrudan kendilerini etkilediğini ve böyle giderse esnafın depoyu dolduramayacağını söyledi.

“ARTIK BU İŞ İYİYE GİTMEZ”
Esnaf Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, “Taşımalı sistem çok yara aldı. Milli eğitim ve normal taşımada büyük sorunlar var. Şoförler Federasyonu illerle görüşüyor. Biz federasyon ne karar alırsa biz o karara uyacağız. Eğer bu fiyat artışı durdurulamıyorsa, ÖTV indirimi yapılmalı. Kesinlikle bir yol bulunmalı. Tartışmalar, konuşmalar devam ediyor. Bu artık Türkiye’nin sorunu haline geldi.
Bizim belli bir meslek grubumuz taifeye tabidir. Bizim ayda bir yaptığımız toplantıları 10 güne çektik. 10 gün önce karar alıyoruz, 10 gün sonra uygulayamıyoruz. Fırıncı ramazan pidesi için 10 gün önce konuştuğumuz fiyata tamam dedi ancak bir gün sonra yine görüşeceğiz.
İnsanlar daha önce yaşamadıkları durumları görünce ilk önce tepki gösteriyorlar ancak zaman içerisinde normalleşme yaşanıyor. Bu süreç bu şekilde devam ederse ayak uydurulamayacak artık. İnsanların cebindeki para geçimlerine yetmiyorsa, artık bu iş iyiye gitmez. Bu şekilde olmaz. Olamaz. Bir şekilde önlem alınmalı. Artış oldu ancak bir yerde herkes bilmeli 22 TL mi, 23 TL mi herkes bilmeli. Ona göre plan yapılmalı” açıklamasında bulundu.

“KONTAKLAR KENDİLİĞİNDEN KAPANACAK”
Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Bu zamlar bu şekilde devam ederse, kontak kapanacak. Şoförler eylem yapıp kontak kapatmayacak. Zaten benzin alacak maddi gücü bulamayacak olan esnaf arkadaşımızın, araçları kendiliğinden kapanacak. Akaryakıt giderleri ciddi bir maliyet haline geldi. Kontaklar kendiliğinden kapanacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum