Reklam

"BU SEÇİMİN İKİNCİ TURA KALMAMASI LAZIM"

Türkiye siyasi tarihine bir dönem damga vuran Anavatan Partisi’nin Çanakkale kurmayları, 38’inci kez düzenlenen Geleneksel İftar Sofrası’nda buluştular.

10 Nisan 2023 - 11:58
Eski Başbakan Yardımcısı ve Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, iftar programında gerçekleştirmiş olduğu kürsü konuşmasında, deprem felaketi ve ekonomik sorunlarla ilgili konuştu. Ersümer, konuşmasında 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan genel seçimlerle ilgili de değerlendirmede bulundu.
Ersümer yaptığı konuşmada, “Deprem oldu onun için ekonomi bu hale geldi ye dayanmaya çalışıyorlar. Ekonomi ile ilgili herkes yaşadığını biliyor. Herkes çektiğini biliyor. Marketlerde, pazarlarda çocuğunun eline arzu ettiğini alamayan, cebine harçlığını koyamayan vatandaşların yaşadıklarını ise Allah biliyor. Depremde 100 binden fazla vatandaşımız canını kaybetti. Ekonomik depremde de intihar edenleri, kendilerini yakanları duyuyoruz. Ekonominin yurttaşlar üzerinde yarattığı yaraları hiçbir şekilde silemeyiz.
Bizde kriz yaşadık. 2001 yılında gerçekten Türkiye’nin yaşadığı önemli krizlerden birisini yaşadık. Türkiye ekonomisi yüzde 14 küçüldü. Ekonomik krizlerin sebepleri vardı. 1999 depreminin olduğu yer Türkiye ekonomisin en canlı bölgesiydi. Asya krizi oldu. Rusya’da ciddi bir kriz yaşandı. Biz hükümet olarak krizin varlığını kabul ettik. Krizden nasıl çıkarırızın tedbirlerini aldık. Gerekli olanları yaptık. O gün bizim yaptıklarımız acı bir reçeteydi. O acı reçetenin hesabını ise vatandaşlar bize 2002 yılında kesti.

“TÜRKİYE GERÇEKTEN CİDDİ BİR KRİZİN İÇERİSİNDEDİR”
Bizden sonra göreve gelen AKP iktidarı, bizim uyguladığımız ekonomik tedbirleri teker teker uyguladı. Kriz yok demekle kriz yok olmuyor. Şu bir gerçek ki eğer orta sınıf yok edildiyse, enflasyon iki haneli aşamalara çıktıysa, Swap ve dış borç faizleri kabul edilemez düzeye geldiyse, bu bütün dünya ekonomilerinde kriz demektir. Türkiye gerçekten ciddi bir krizin içerisindedir.
Mevcut yönetim devam ederse, bu inatlarından vaz geçeceklerini zannetmiyorum. Bir değişiklik yapacaklarını da zannetmiyorum.
Muhalefet iktidar olursa ne yapacaklar? Benim orada gördüğüm şey muhalefet diyor ki Türkiye’nin yapısal reformlara ihtiyacı vardır. Türkiye’nin yüzünü Batı’ya dönmesi lazımdır. Türkiye’nin güvenilir bir ülke olması gerekmektedir. Enflasyonun iki yıl içerisinde tek haneye ineceğinden bahsediyorlar. Ortalama büyümenin yüzde 5’in üzerine çıkacağını söylüyorlar. 5 yıl sonunda, 5 milyon gencin nitelikli iş gücüne katılacağını söylüyorlar.
Seçimlere geldiğimize de şükrediyoruz. Türkiye’nin seçim yapıyor olması da çok önemli. Dünyada hiç olmayan bir yönetimle yönetiliyoruz. Dünyada böyle bir yönetim yok. Başkanlık sistemi eyvallah. Yarı başkanlık tamam. Bizdeki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Bu dünyada başka bir yerde yok. Bu bir icat.
Demokrasinin üç ana gücü, Yasama, Yürütme, Yargı Sayın Cumhurbaşkanının elinde. E bu nasıl demokrasi?

“BU DÜĞÜMLER İNŞALLAH BU SEÇİMLE ÇÖZÜLECEK”
Bu düğümler inşallah bu seçimde çözülecek. Bu seçim çok önemli. Vatandaşımızın vereceği oy bu düğümleri ya çözecek ya çözecek. Her gün kamuoyu yoklamaları yayınlanıyor. Bunların içerisinde itibar ettiklerimiz ve etmediklerimiz var. Her halükarda bu seçimin ikinci tura kalmaması lazım. İlk turdan bitmesi lazımdır. Cumhurbaşkanının A partiden, meclisin B partiden teşekkür ediyor olması, Türkiye’deki sorunların bitmesini değil, artmasını sağlar maalesef. 35 gün sonra sandığa gideceğiz ve oy kullanacağız. Ben bütün siyasi partilere başarılar diliyorum. Adaylarımız da belli oldu. Tüm adaylara başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum