Reklam

"BU PROJELER, BİGA'YI BAMBAŞKA BİR NOKTAYA TAŞIYACAK"

Hafta içi programı kapsamında Ankara'da bir dizi görüşme gerçekleştirecek ve Biga için yapılması planlanan yatırımların takibi yapacak olan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga'da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl ile yönetim kurulu üyelerinin tamamı da katıldı.

"BU PROJELER, BİGA'YI BAMBAŞKA BİR NOKTAYA TAŞIYACAK"
06 Şubat 2024 - 11:30
Ankara'da milletvekilleri ile bir araya gelecek olan Biga TSO heyetinin, bazı bakanlıklarda da görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.
"HEP BİRLİKTE HEDEFLERİMİZE ULAŞABİLİRİZ"
Biga'yı ikinci yüzyılın parlayan yıldızı haline getirmek istediklerini söyleyen Şadan Doğan; "Biliyorsunuz odamız 50'inci yılını tamamladı. Ülkemiz de yüzyılını tamamladı. Bundan sonra hem ilçemizin ikinci yüzyılını planlamak, hem de ikinci yüzyılın parlayan yıldızı bir Biga'yı ortaya çıkarmak gibi önemli bir görevimiz var. Bu, aslında tüm Bigalıların en önemli görevlerinden biri olmalı. Biz iş dünyası olarak üretmeden var olamayacağımızı, güçlü kalamayacağımızı çok iyi biliyoruz. Bu yüzden iş insanlarımızı motive etmeye, çalışanlarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz. Biga'yı ikinci yüzyılın parlayan yıldızı yapabilmek için elimizde önemli fırsatlar var. Çok önemli projelerin onayı alındı. Bazı önemli projeler için de önemli adımlar atıldı. Eğer bu büyük projelerin takibini yaparsak, siyasetçilerimiz de bizlerle birlikte siyasi görüş ayırmadan mücadele ederlerse, sivil toplum kuruluşlarımız mücadelemize el verirlerse, Bigalılar projeleri sahiplenirse, inşallah hep birlikte hedeflerimize ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK PROJE: BOZLAR YAT İHTİSAS SERBEST BÖLGESİ"
Projelerin anlatımına ağırlık vereceklerini, halkın da projeleri doğru anlaması için daha yüksek sesle yapılan projelerle ilgilikamuoyu oluşturmak istediklerini söyleyen Şadan Doğan; "Bizler sivil toplumun temsilcileriyiz. Yapabileceğimiz en iyi şeylerden biri kamuoyu oluşmasını sağlamaktır. Bu nedenle her gün daha yüksek sesle projeleri anlatmak istiyoruz. Bu yüzden de tekrar tekrar anlatıyoruz. Bozlar Yat İhtisas Serbest Bölgesi, Karabiga Yat Limanı, Karabiga Konteyner Limanı, Sera Gıda OSB, Üçüncü Sanayi Sitesi, OSB Genişleme Sahası, Ziraat Fakültesi ve Hayvan Hastanesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Biga Demiryolu gibi projelerin tamamı Biga'yı başka bir boyuta taşıyacak. Bizim için bu projelerden en önemlisi Bozlar bölgesine yapılacak Yat İhtisas Serbest Bölgesi. Bizim Bozlar'daki projeyi halkımıza doğru anlatabilmemiz lazım. Bu projelerden sonra Biga'da ne işsizlik kalır, ne de büyük ekonomik sorunlarımız olur. Üreterek kazanabileceğimiz, yatırımcıların ilgi odağı haline gelen bir ilçe oluruz. Bundan daha güzel ne olabilir. Hep birlikte sahip çıkmamız lazım ki, bu projeler olabildiğince hızlı bir şekilde hayata geçsin" dedi.

"BİGA'YA YAKIŞAN BİR YATIRIM ALANI OLACAK"
Biga Organize Sanayi Bölgesi'nin genişleme sahasının ön talep toplama duyurusunun yapıldığını hatırlatan Şadan Doğan; "Biga Organize Sanayi Bölgemizde 55 firmamız var. Genişleme sahamızdada ön talebe göre 25-26 firmamız daha olacak. Talepler geliyor. İlçemize yeni yatırımcıların gelmesi çok önemli. Biga OSB'nin genişleme alanıyla birlikte mevcut alanımızı da düzenleyeceğiz. Yollar vs sorunumuz kalmayacak. Yeni alanımızda kreşimiz olacak. Modern bir camiimiz olacak. İdari binalarımız olacak. Biga'ya yakışan bir yatırım alanı ortaya çıkacak" dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Geçtiğimiz günlerde oda ziyaretleri gerçekleştirirerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptığını ifade eden Şadan Doğan; "Geçtiğimiz hafta esnaf odalarımızın yönetimlerini ziyaret ettik arkadaşlarımızla. Borsamızı, Bisiad'ı ve ziraat odamızı da ziyaret etmek istiyorduk ama gerçekleştiremedik. Ankara dönüşünde onlarla da bir araya gelmek istiyoruz. Bigamızdaki bu birlik ve beraberlik ruhunu bir enerjiye dönüştürüp, yatırımların takipçisi olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Sizler de basın mensupları olarak böylesi önemli bir katkıyı konu Biga'nın geleceği olduğunda her zaman veriyorsunuz. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Bizi başarıya ulaştıracak olan da bu Bigalılık ruhu, birlik ve beraberlik isteğidir. Biz buna inanıyoruz. Tüm kurumlarımızda da bunun sağlanacağını biliyoruz. Sesimizi duyurmamıza vesile olduğunuz için, projelerin hayata geçmesinde bize güç olacağınız için sizlere de çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Toplantıda Biga'da üniversitenin geleceği, OSB'deki yatırımlar, Biga'ya yapılacak büyük projelerin durumu başta olmak üzere çok sayıda konuda görüş alışverişinde bulunuldu. Hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından toplantı sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum