Reklam

"BU KAÇAN DÖRDÜNCÜ HASTAMIZ!"

Edinilen bilgiye göre, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi’nde, koronavirüs tedavisi gören, enfekte bir hasta hastaneden kaçtı.

"BU KAÇAN DÖRDÜNCÜ HASTAMIZ!"
10 Ağustos 2020 - 17:55
Çanakkale’nin koronavirüsle, cansiperane bir şekilde mücadele eden hastanesi, ÇOMÜ Üniversite Hastanesi’nde, geçtiğimiz gün istenmeyen bir durum yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Koronavirüs tedavisi gören bir hasta, hastaneden kaçtı. Kaçmaya çalışırken de, hastanenin camlarına zarar verdi. Hasardan dolayı, o odanın bir gün boyunca kullanılamayacağı anlaşıldı.
Konuyla ilgili paylaşımda ve bilgilendirmede bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, “Yabancı bir ülkeye sığınmışsın… Bir bulaşıcı hastalığın ortaya çıkmış. Devlet seni-beni ayırmamış, her türlü tedavini karşılıyor. Kaçacaksan kaç ama zarar verme… “ ifadelerinde bulundu.
"AÇIK ALANDA DÜĞÜN VE NİŞANLAR TEHLİKELİ"
Ayrıca son günlerde Çanakkale'de vaka sayılarının arttığı konusundaki söylentileri değerlendiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener; "Bu konu kesinlikle endişe verici bir şekilde doğru. bunun nedeni ise açık hava düğünleri. Vatandaşlarımız açık alanda yapılan nişan, düğün gibi etkinliklerin güvenilir olduğu kanısına varıyorlar.Ancak filyasyon çalışmalarına baktığımızda hikaye düğün ve nişanlara dayanıyor. düğün salonlarında yapılan düğünlerde belirli tedbirleri alma konusunda sıkıntı yaşamamamıza karşın özellikle mahalle aralarında yapılan düğünlerde bu önlemler alınamıyor. Vatandaşlarımızın açık alanda tehlike yok kanısından kurtularak maske mesafe ve temastan kaçınmaları gerektiğini iyice anlamalılar" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum