Reklam

BOZCAADA'DA AZAMİ FİYATLAR DUDAK UÇUKLATTI

ÇTSO Haziran ayı meclis toplantısında, işletmelerin azami fiyat talepleri de oylamaya sunuldu. Bozcaada’daki bazı işletmelerin azami fiyat talepleri ise şaşkınlık yarattı. Azami fiyattan karışık ızgara 1.800 TL’den oylanırken, ızgara tavuk fiyatının azami 800 TL olduğu görüldü. Öte yandan konaklama ise 2 kişi bir gece ücretinin 6.600 TL olduğu görüldü.

BOZCAADA'DA AZAMİ FİYATLAR DUDAK UÇUKLATTI
15 Haziran 2023 - 13:14
ÇTSO Haziran ayı meclisinde, odaya üye işletmelerin azami fiyat talepleri oylandı. İşletmeler 2023 yılı içerisinde uygulayacakları azami fiyat taleplerini ÇTSO’ya sundular. Oda da ise oylama işlemi yapıldı. Artan maliyetler, yüksek dolar kuru, enflasyon ve girdi maliyetlerinin bir hayli yüksek oluşu, Bozcaada’da oluşan fiyat tablosunu maksimum değerlere taşıdı.
Bir işletmenin konaklama için gecelik 2 kişilik oda için 6.600 TL fiyat talebi oluşturduğu gözlenirken, aynı zamanda yemek ve içecek fiyatları ise dudak uçuklattı. Konuyla ilgili ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu açıklamada bulundu.
Genel Sekreter Sema Sandal tarafından sunulan azami fiyat tarife talepleri onaylandı.

“ÇOK YÜKSEK FİYATLI BAZI ÜRÜNLERİ DE GÖRÜYORUZ”
Azami fiyat tarifelerinin okunması akabinde bir bilgilendirme yapmak isteyen Selçuk Semizoğlu; “Burada her yaz genelde Bozcaada’nın azami fiyat tarifelerini gündeme geliyor. Bir kamuoyu bilgilendirmesi yapmak istiyorum. Biz, Üyelerimizin hakkını savunmak için buraya seçildik. İlimizin ticaretini ve sanayiini geliştirmek için buradayız. Ancak çok yüksek fiyatlı bazı ürünleri de görüyoruz. Komitemizde de görüşülüyor bu konu. Komitemiz, kendilerinin hakkını savunmamızı bekliyor. Ancak herkesi bir tutmamakla beraber, bazı firmalar azami fiyat tarifesini gösterip Odanın bu fiyattan satışa onay verdiğini aktarıyor. Biz de, “Bu tarife Üyemizin isteği üzerine Odamız tarafından verilmiştir” şeklinde bir açıklama yapıyoruz. Bunlar azami fiyat tarifeleridir. Komiteye oradan Yönetime sonra da burada sizlerin takdirine kalıyor. Bu konuda çok tartıştık, özel bir toplantı yaptık.
“BELİRTTİĞİMİZ GİBİ “AZAMİ FİYAT TARİFESİ” BUNLAR”
Üyelerin haklı oldukları yönler de var. Bu tarifeleri sezonluk aldıklarını ancak üzerinden çok geçmeden artışlar yaşandığı için yetersiz kaldığını ifade ediyorlar. İlgili Komitemizin tasdik etmesi ile onayladık. Çoğu içimize sinmedi ancak serbest piyasa olduğu için müdahale edemiyoruz ne yazık ki. Tabi hizmetin kalitesi ve sunumunu da kontrol edemiyoruz. Yerel yönetimler sorumluluklarını yatırımcıyla karşı karşıya gelmemek adına üzerinden atıyor ve bize yüklüyorlar. Bugüne kadar kabul ettik, ancak belirttiğimiz gibi “Azami Fiyat Tarifesi” bunlar” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum