Reklam

"BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ"

14 Mart Tıp Bayram dolayısıyla Çanakkale Tabip Odası tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

"BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ"
15 Mart 2023 - 12:03
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir araya gelen Çanakkale Tabip Odası hekimleri, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklaması ile birlikte Atatürk heykeline depremde kaybedilen hekimler için karanfil bıraktı.

“OLAĞANDIŞI DURUMLARA HAZIRLIKLI OLMAK OLANAKLIDIR”
Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş basın açıklamasında “Ne pandemide yitirdiğimiz yüzbinlerce insanımız, yüzlerce meslektaşımız ne de depremde yitirdiğimiz canlar kaçınılmazdı. Bir 14 Mart daha bizler için mücadelenin tarihine yeni anlatılar katma anlamına geliyor. Söylemiştik tekrar söylüyoruz: Olağandışı Durumlara hazırlıklı olmak olanaklıdır. Depremin kaçınılmaz, kayıpların önlenebilir olduğunu biliyoruz. Evlerin, hastanelerin üzerimize yıkılmayacağı insanlarımızı ve hiçbir canlıyı enkaz altında yitirmeyeceğimiz bir Türkiye mümkündür.

“MÜCADELE HATTINDA ISRAR EDİYORUZ”
Bu 14 Mart haftasında yıkıcı etkileri çok fazla olan deprem gündemi içerisinde, depremler önlenemese de yıkımların önlenebileceği bilinciyle ne sağlığın ne de hekimlerin enkaz altında kalmasına olanak tanıyacak kamusal ve toplumcu yeni bir sağlık sistemini kurmayı hedefleyen çalışmalarımızı, dayanışmamızı güçlendirerek yıllardır yaptığımız gibi bir mücadele hattında ısrar ediyoruz. Aklın ve bilimin ışığında, Türk Tabipleri Birliği olarak yıllardır söylediklerimizin salgınla herkesçe görünür olup depremle birlikte bizleri ağır bir yıkımla baş başa bırakmasına boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

“YALNIZ BIRAKILDIĞIMIZA ŞAŞIRMADIK”
Tüm dünyada uygulanan, özelleştirmeyi merkeze alan, bizleri yalnızlaştırıp güvencesizleştiren politikalar ve sonunda AKP’ye nasip olan Sağlıkta Dönüşüm Programı nedeniyle “olağan” dönemlerde de birçok sorunla yüz yüze kalan hekimlerin, sağlığı üretenlerin, olağandışı durumlara hazırlıklı olma konusunda da kendi başlarına bırakıldığını bir kez daha gördük. Hazırlıksız yakalandıkları bu olağandışı durumda kamu otoritesinin tek elde toplama, paylaşmama ve paylaştırmama ısrarının çaresizlik ürettiğine, sağlık kuruluşlarını, sağlık çalışanlarını ve toplumu kaosa sürüklediğine birlikte tanıklık ettik. Afet ve olağandışı durumlarla baş edebilmek kamusal bir görev iken, bu görev için hiçbir hazırlık olmaması yaşamdan yana sürdürdüğümüz çabaların sonuçsuz kalmasına, dayanışma içinde depremzede meslektaşlarımızı biraz olsun rahatlatabilmek için üstlendiğimiz sorumluluklarda da yalnız bırakıldığımıza şaşırmadık elbette.
“SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN VE İKTİDARIN İHMALİ NEDENİYLE…”
Türk Tabipleri Birliği olarak, yıllardır söylediklerimizi bugüne kadar dikkate almayan Sağlık Bakanlığı’nın ve iktidarın ihmali nedeniyle, on binlerce insanımızı yitirdik hem mendillerimiz hem de yüreklerimiz kanıyor durmadan. Bugün, bu 14 Mart’ta yastayız, evet. Acımızı paylaşıyoruz çoğalarak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum