Reklam

"BİZE KİMSEDEN BİR YARDIM YOK"

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, hem belediyenin ekonomik durumu hem de su sorunu ile ilgili basın toplantısı yaptı.

20 Ekim 2023 - 11:01
3 suyunun kuruduğu Kepez’de, su sorunu artık ciddi bir probleme dönüşürken, Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Valiliğine, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne, DSİ Genel Müdürlüğüne konuyu ilettiklerini belirtti ve “Yüzümüze bakan yok” dedi.
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan konuyla ilgili yaptığı konuşmada, “
“YAPTIĞIMIZ İŞLERİ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE PAYLAŞTIK”
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan,
“Yaptığımız tüm işleri şeffaf bir şekilde paylaştık. Düzenlenen basın toplantıları ile bütçemizle ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaştım. Halkımızı bilgilendirdik ve halkımıza hesap verdik. Ben işime konsantreyim ve işimi yapıyorum. Son günlerde seçimin yaklaşması ile ulu orta atılan iftiralar ile halkımızın kalbine şüphe düşürülmektedir.
“TOPLAMDA KEPEZ BELEDİYESİ’NİN 131 MİLYON BORCA BULAŞTIĞI İDDİA EDİLDİ”
Bu açıklama en doğru bilgileri güncel olarak sunmak içindir. 2 ay önce Kepez Belediyesi için iflas belediyesi dendi ve el broşürleri dağıtıldı. Hemşehrilerim beni aradılar. Toplamda Kepez Belediyesi’nin 131 Milyon borca bulaştığı iddia edildi. Her zaman olduğu gibi halkımıza yalan söylediler.
Borç; 67 Milyon TL
Görevi devraldığımda Kepez Belediyesi’nin borcu 62 Milyon 881 Bin TL idi. Şu anda ise 67 Milyon 279 Bin TL.
Gelir;230 Milyon TL
2019’da mali gelir 36 Milyon TL idi. Bugün ise 230 Milyon TL.
O günden bu yana ise ödenmiş borç 8 Milyon 774 Bin TL.
“BU TABLOYU TESLİM ALDIĞIMDA DEVLETTEN GELEN PAY PERSONEL MAAŞINA BİLE YETMİYORDU”
Bu tabloyu teslim aldığımda devletten gelen pay personel maaşına bile yetmiyordu. Bankalara kredi taksitleri vardı. Çanakkale Kepez esnafından 9 Milyon TL iş yaptırmışlar, mal almışlar 2 buçuk yıl geçmiş ve borçları vardı. Bu tablonun sorumluluları 3 ay maaş ödeyemez, 6’ıncı ay kaçar diyorlardı. 31 Mart’ta halkımızın takdiri ile yeniden burada olacağım. Bu cümleleri kurarken, yaptığım işlere ve yalandan hoşlanmayan halkıma güveniyorum. Bu kötü tabloda, hep beraber gördüğünüz işleri yaptım. O günlerde mali hizmetler müdürümüz iyi bilir son dakikalarda elektrik faturası ödediğimizi biliyoruz. O günlerde Kepez Belediyesi otobüsü yoldan çıkmış ve devrilmek üzereydi. Ben ve arkadaşlarım direksiyona geçtik ve aracı otobana soktuk.
“KURUMSAL BİR KEPEZ BELEDİYESİ YARATTIK”
Herkesi en verimli noktalarda çalıştırarak kurumsal bir Kepez Belediyesi yarattık.
İçme suyu arıtma tesisi, kuyu açma ve revize çalışmaları, içme suyu toplama deposu, sosyal yardımlar, kültürel etkinlikler, kıdem tazminatları, kent mobilyaları, yol çalışmaları, halk çocuk kültür evi, meydan, hizmet binası, refüj, asansör yapıldı. Bu işler ihaleli işlerdir. 4.5 yılda, 92 Milyon 534 Bin TL değerinde iş yapmışız. Güncel fiyatları ise 229 Milyon 964 Bin TL.
“ELEKTRİK KABLOLARINI TOPRAĞIN ALTINA İNDİRİYORUZ”
Elektrik kablolarını toprağın altına indiriyoruz. Hamidiye Caddesi bir ay sonra asfaltına kavuşuyor. Bu zor şartlarda Kepez Belediyesi Kepez’deki ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulundu.
“SELDA BAĞCAN KONSERİ İLE KUTLAMA YAPACAĞIZ”
29 Ekim akşamı hep beraber fener alayı ile Halk Kafeye gideceğiz. Selda Bağcan konseri ile kutlamamızı yapacağız.

“BU BÖLGEDE BÖYLE BİR VİZYON VAR MI? “
Çocuk kütüphanesi kurduk. Çocuk halkevi kurduk. Bu bölgede böyle bir vizyon var mı? Kepez’in çocukları aydınlanarak büyüyor. Kütüphane şehrin dışında olduğu için erkek spor merkezinin olduğu yere halk kütüphanesi kurduk. 7 gün çalışıyor ve gece saat 24.00’e kadar çalışacak. Normal günlerde de 22.00’ye kadar çalışıyor. Eğitimi ve okumayı teşvik ediyoruz. Bu gurur verici bir tablo.
Sahil boyunda kişilere, yandaşlara rant verdik mi?
“BU GÜZEL İŞLERİ YAPARKEN HİÇBİR VARLIK SATIŞI YAPMADIK”
2023’de Kepez halkı 4 TL’ye çay içiyor. Bizi rantçılık ile suçluyorlar. 2 dönemde 525 imar dosyası… Bir 4.5 yılda bir tane yaptık. Yaptığımız plan tadilatını da vatandaştan gelen talebi Çevre ve Şehirciliğe sorduk. Yetmedi bakanlığa sorduk. Sonrasında meclisimiz onayladı. 4.5 yılda bir yanlış işin altına bilerek ş imza atmadım. Görevimi yapmaya devam edeceğim. Bu güzel işleri yaparken hiçbir varlık satışı yapmadık. Hatta toplama deposu için toprak satın aldık. 4.5 yıla bakın ben ve tüm bu dönemlerdeki belediye başkanları şanssız.
“MÜTEVAZİ OLAMAYACAĞIM VE BEN KENDİMDEN EMİNİM”
Kovid yaşadık. Döviz arttı. Ekonomik kriz yaşadık. Enflasyonun bizi ne kadar etkilediğini görüyorsunuz. Deprem, sel, yangın oldu. Tüm bunları yaşarken belediyemizin bir personeline dahi borcumuz yok. Mütevazi olamayacağım ve ben kendimden eminim.
Ben bu bölgedeki en başarılı belediye başkanlarının başında geliyorum.
“ARTAN ABONE SAYISI İSE 10.901”
Göreve geldiğimizde abone sayımız 9.530 idi. Aktif su kuyusu ise 7 idi.
Şimdi ise su abone sayımız 20.431. Aktif su kuyusu 15. Hizmet dışı su kuyusu ise 3 idi. Artan abone sayısı ise 10.901.
“3 ADET AKTİF KUYUMUZ TÜKENDİ”
Korktuğumuz 2023’ün ilkbaharında başımıza gelmeye başladı. Kuraklık ile önce tüm kuyularımızın performansları düştü. Saniyede 15 veren kuyu 9’a düştü. Arka arkaya, 3 adet aktif kuyumuz tükendi. Motorları yandı. Ham suyu yeterli gelmediği için buradan meclis toplantısında halkımıza bunu bildirdik. Artıma tesisimizi randumanlı bir şekilde çalıştıramadık. Kuyulardan gelen suyu makine çeviriyor ve bunun yüzde 65’i şebekeye veriliyor. Öyle bir duruma düştük ki sadece biz değil. Kavaklı’da, Yağcılar’da, Ulupınar’da, Taşlıtarla’da su yok. İtfaiyeler ile tankerler ile köylere su gönderdik.
“ZAVALLILAR BİROL ARSLAN NİYE KÖTÜ SU KULLANDIRIYOR, SUYU ARITMIYOR DİYE BİZE HESAP SORMAYA KALKIYORLAR”
Çanakkale’ye en son yağmur ne zaman yağdı? Kimse hatırlamıyor. Yağmur yağmaz ise kar yağmaz ise ben hallıma arıtılmış suyu nasıl  vereceğim? Zavallılar Birol Arslan niye kötü su kullandırıyor, suyu arıtmıyor diye bize hesap sormaya kalkıyorlar.

“RANTLARI KİŞİLERE VERİP, AKŞAMLARI BEDAVA YİYİP İÇMEYECEĞİM”
Biz 7 kuyuyu 18 kuyuya çıkardık. 3 kuyu hizmet dışı kalınca arıtma randumanlı çalışamadı. Ben ister miyim bu hale düşmek. Bugüne kadar artıma tesisi kurmamışlar sonra benden hesap soruyorlar. Bir tek halkıma hesap veririm. Sizi hiç kandırmadım. Size hiç yalan söylemedim. Asla yalan söylemeyeceğim. Rantları kişilere verip, akşamları bedava yiyip içmeyeceğim.
“MERAK ETMEYİN TÜM SORUNLARI BİR BİR ÇÖZEREK YOLUMUZDA YÜRÜYORUZ”
Bir gün çöpleriniz toplanmadı mı? Kepez tarihi boyunca hiç bu kadar temiz olmadı. Merak etmeyin tüm sorunları bir bir çözerek yolumuzda yürüyoruz.
“KEŞKE BÜTÇEM 1.000 KARDEŞİMİ İŞE ALSAM”
Kepez Belediyesi iki kat büyümüşken bizde işçi arkadaşlarımızı belediye ailemize kattık. Keşke bütçem 1.000 kardeşimi işe alsam. İşe alamadıklarımı süreç içerisinde işe alacağım. İşçinin ekmeğinde gözü olanlar habire yazıyorlar, çiziyorlar. Ben her bir emekçiye sonuna kadar kefilim. İşçiyle hiç oynamayın. Siz bir gecede 30 işçiyi işten attınız. Vallahi ben çok makbul bir insanım. Kepez’de bütün yerel seçimler çok gergin. Akrabalar birbirine küstü. Kahveler ayrıldı. Gençler ayrıştı. Halk baskı altında, esnaf  askı altında. Çalışanlara hakaret edenler… O günlerde birbir ile kavgalı olanlar, birbirlerine küfredenler Birol Arslan’ın karşısında kol kola girdiler. Düşmanlar kardeş oldu. Kepez’e barışı ve özgürlüğü getirdim.
“ATIŞ SERBEST”
Bana sosyal medyadan yazıyorlar çünkü rantları bitti. Bir kişi hesap soruyor mu? Eskiden yazabilir miydiniz? Şimdi yazıyorlar. Atış serbest.
“ALLAH BİZE ÖYLE BİR KAR VERSİN Kİ BELEDİYE YOLLARI AÇAMADIN HALK BİZİ TAŞLASIN DİYORUM”
Su konusundaki çaresiz durumumu sizlerle paylaştım. Allah bize öyle bir kar versin ki belediye yolları açamadın halk bizi taşlasın diyorum. Yer altı çok boş. Bittik. Çanakkale Belediyesi suyunu Atikhisar Barajı’ndan alıyor ama barajda artık bitti.
“ARITMA TESİSİNDEN KEPEZ’E YENİ BİR İSALİYE HAT ÇEKMEK LAZIM VE BEDELİ 100 MİLYON TL”
Biz ilk günden itibaren Çanakkale Belediyesi ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Ülgür Bey sağolsun her zaman Kepez’in yanında. Bize suyu vermek istedi. Kepez’in suyunu aynı hattan taşıyamayız. Arıtma tesisinden Kepez’e yeni bir isaliye hat çekmek lazım ve bedeli 100 Milyon TL. DSİ ile görüştük. DSİ Kepez hiç su talebinde bulunmadığı için su tahsisi yapmamışlar. Siz bugüne kadar bizden böyle talepte bulunmadınız ve su veremeyiz dediler. 2021, 2022, 2023’de Çanakkale Valiliğine, DSİ’ye hatta genel müdürlüğe resmi yazılarımız var. Bize kimseden bir yardım yok.
“YÜZÜMÜZE BAKAN YOK”
Kepez’de 24 saatte 80 bin kişi yaşıyor. Ama biz bir ham su ihtiyacımızı talep ediyoruz. Yüzümüze bakan yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum