Reklam

"BİZ KAVGA DEĞİL UZLAŞMA İSTİYORUZ"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kültür Turizm Politikaları İzleme Kurulu Başkanı Yeşim Karadağ 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur seçimleri öncesi bir basın açıklaması yayınladı.

"BİZ KAVGA DEĞİL UZLAŞMA İSTİYORUZ"
25 Mayıs 2023 - 17:18
Karadağ yaptığı açıklamada ikinci tur öncesi her iki adayında destek değişimleri hakkında düşüncelerini paylaştı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kültür Turizm Politikaları İzleme Kurulu Başkanı Yeşim Karadağ yaptığı açıklamada; "14 Mayıs seçimleri sonrası vatandaşlar yüksek bir sesle değişim istediğini beyan etti. Aslında bakıldığında siyasetin matematiği her zaman değişebilir. İlk turda yüzde beşin üzerinde oy alan Sinan Oğan'ın ikinci turda Erdoğan'a destek vereceği ön görümüz gerçekleşti. Fakat bilinmeyen bir şey var ki Türk Milliyetçileri, Atatürk'ün izinde yürüyenler domuz bağcılarla, kadınımızı yok sayan, Türk Bayrağıyla, Türkiye Cumhuriyetiyle derdi olanlarla aynı kefede olmazlar. Zaten bunun cevabını ATA İTTİFAKI'nın diğer paydaşları olan Zafer Partisi ve Adalet Partisi verdi. Şimdi aslında burada sormamız gereken bir soru var. Kendisi HÜDAPAR ile Türk Milliyetçisi aynı sandığa, aynı masaya oturmaz demiştiniz. Peki ne değişti? Aslında sorunumuz Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu değil.  Sorunumuz 21 yıllık iktidarın artık demir yorgunluğuna uğramış olması. Tek adam rejiminin sonuçları. Enflasyonun altında ezilen vatandaşın belini doğrultması için doğru karar vermek bizim derdimiz. Bu ülkede geleceğinden emin olmayan geçlerimizin yurt dışına gitmesi bizim derdimiz. Çarşıda pazarda alım gücünün düşmesi bizim derdimiz. Bizim derdimiz, çocuğuna pantolon alamadı diye intihar eden babanın çocuğu, aileme daha fazla yük olamam diyen ve intihar eden kızımız bizim derdimiz. Haklı eleştirisini yapıp tek geçim kapısı namuslu kalemi olan gazetecilerin hapiste tutulması, yerel basının siyaset egemenliği yüzünden personeline yetişememesi, saçma sapan eğitim politikaları, kadınımıza kalkan elleri indiremeyip üzerine 'İstanbul Sözleşmesinden çıkanlar, kadınımıza sürtük diyenler bizim derdimiz. Yoksa Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin değil" dedi.
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞINI PARAYLA SATAMAZSINIZ"
"Bu gün ülkemizin başlıca sorunlarından en büyüyü mülteci meselesidir. Onlar için yapılan harcamalar, onlara sunulan haklar bu ülkenin vatandaşlarına sunulmamıştır. Hatta gayrimenkul karşılığı, verilen vatandaşlık haklarının sonucu olarak cennet vatanımızı adeta bir pire gibi kemiren, askerimize, polisimize, kadınımıza gencimize el kaldıran bu kişiler en geç bir yıl içerisinde gönderilmeli derken Erdoğan onları kimseye yedirmem diyordu. O zaman Sayın Cumhurbaşkanına açık çağrımdır. Onlara sağladığın şartları bu ülkenin vatandaşına da sağla. Onlara bedavaya evler yaparken, deprem zedeler için uygun koşularda ev diye emlakçılık yapma. Şunu bilmelidirler ki Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı parayla satılamaz. Bunun bedelini Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Hatay'da, Gabar'da ve memleketin her bir karışında şehit düşen atalarımızın kanı ile zaten ödedik. Kendi ülkelerini savunamayanların bu ülkenin topraklarında yeri de olamaz" ifadelerini kullandı.
"BİZE TOKATÇI DİYENLER KENDİ LİSTELERİNE BAKSIN"
14 Mayıs seçimlerinin ardından CHP listelerinden meclise giden 10 Gelecek Partili için 'Tokatçılar' yakıştırması yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider'e cevap Karadağ; "Ortada bir ittifak var. Bu ittifakın altı ortağı ve seçime nasıl girecekleri konusunda bir uzlaşı var. Bu bugün olmuş bir şey değildir. Geçtiğimiz dönem de olmuştu, şimdide oldu. Burada eğer siz %1 oyu bile yok diye bir partiyi küçümsüyorsanız, o partilerde görev yapan, üye olan ve hatta o partilere oy veren vatandaşı da küçümsersiniz. HÜDAPAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu sizin listenizden seçime girmedi mi. O zaman bu partinin oyu % kaçtır. Asıl olan ittifaktaki vekil sayısıdır. Her zaman yaptığınız kişileri küçük görme huyunuzdan artık vaz geçin. Ayrıca Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu bu ülkede büyük işler yapmış ve adalete, liyakata önem vermiş birisidir. Siz bizleri değil biz sizlerin kirliliğinizi gördüğümüz için ayrıldık" dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum