Reklam

BİR ZAM DA TOPLU ULAŞIMA GELİYOR!

Döviz kurundaki dalgalanmaların ardından akaryakıta gelen zamlar, şehir için ulaşımını da etkilemeye başladı. Çanakkale’de son 3 yıldır taksimetrelere gelmeyen zam, doların yükselişine dayanmadı. Gelecek aydan itibaren zamlı fiyatlar ile hizmet vermeye başlayacak taksilerin durumunu Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir anlattı.

BİR ZAM DA TOPLU ULAŞIMA GELİYOR!
23 Kasım 2021 - 12:02
Demir, “Son bir iki ay içerisinde akaryakıta bayağı zam geldi. Ama sadece akaryakıtla bitmiyor. Bunun yanında lastiğine, parçalarına zam geliyor. Onun için önümüzdeki ay taksilere zam yapacağız. 2018 yılında en son zam yapmışız. Taksimetre açılışı 5 lira, yürür 4 lira olarak. O zamanki akaryakıt fiyatı ise 7 liraydı. 2020 yılında da kısa mesafe düzenlemesi yaptık. Çanakkale’de kısa mesafe çok sıkıntılıydı. Taksici esnafı kısa mesafeyi de çözelim dedi. Biz de 2020’nin Eylül ayında kısa mesafeye zam yapmıştık ama açılış ve yürüre yine zam yapmamıştık. 2018’in tarifesi ile devam etmiştik. Bu sonuçla kısa mesafeyi 15 TL olarak düzenlemiştik. Bu dönemde ise motorin 6,30 lira, benzin ise 6,80 fiyatlarındaydı” bilgisini paylaştı.
“NE MÜŞTERİYİ ÜZECEK NE DE ESNAFI ÜZECEK”
“Şu anda ise benzin fiyatı 8,88 lira, motorin temelli benzini geçti 8,91 lira. Buna istaneden esnaf da mağdur” diyen Demir, “Önümüzdeki ay, tarifeyi hazırlayacağız. Belediye ile de görüşerek önümüzdeki ay taksiye zam yapmayı düşünüyoruz. Açılışa 1 lira, yürüre 1 lira koyarak, ne müşteriyi üzecek ne de esnafı üzecek bir zam yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
“YILBAŞINDAN SONRA ZAM OLACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUM”
Demir, toplu taşıma araçları ile ilgili olarak ise, “Toplu taşıma araçları olan Özel Halk Otobüsleri’ne zam kararı belediye meclisinden çıktığı için yılbaşından sonra bir zam dilekçesi verecekler. Onlara da yılbaşından sonra zam olacak diye düşünüyorum. İnşallah yılbaşından sonra belediye meclis üyelerimiz, onların da mağduriyetini görecektir. Köy minibüslerine ise birlikten tarife çıktığı için onların sıkıntılarını akaryakıta zam geldiği zaman gideriyoruz” diye belirtti.
“KEŞKE HİÇ ZAM GELMESE DE BİZ DE ZAM YAPMASAK”
Başkan Demir, fiyatların yıllık sabitlenmesi gerektiğini söyleyerek, “Keşke hiç zam gelmese de biz de zam yapmasak. Fiyatlar yerinde durmuyor. Aslında yılbaşından yılbaşına zam olmuş olsa bir defa, bir yıl boyunca esnaf da vatandaş da ne yapacağını bilir. O zaman ona göre iş alır esnaflar. Şimdi tam iş alıyorsun, bir fiyat teklifi veriyorsun ama bakıyorsun 2 defa zam gelmiş, senin verdiğin teklif sıfıra iniyor ve bir anlamı kalmıyor” şeklinde fikirlerini belirtti.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum