Reklam

Bir Yiğit Vardı

Bir Yiğit Vardı
24 Kasım 2012 - 21:50

Çan Eğitimciler Derneği tarafından Öğretmenler Günü münasebetiyle 23 Kasım Cuma akşamı Çan Belediyesi Düğün Salonu’nda Hayat Sahnesi Tiyatro Ekibi’nin bir yıllık çalışması sonucu ortaya çıkan “Bir Yiğit Vardı” adlı oyun sahnelendi.

Tiyatrodan önce konuşma yapan Çan Eğitimciler Derneği Başkanı

Yücel DOĞAN

“Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, basınımızın değerli mensupları ömrünü insanlara ve insanlığa değer vermeye adamış değerli öğretmen arkadaşlarımız gecemize hoş geldiniz şeref verdiniz. “ Anlatılmaz anlaşılmaz diyorum. Peygamber mesleğidir öğretmenlik, kutsaldır. Hz. Ali’nin 40 yıl kölesi olacağı mesleği icra ediyoruz. Küçümsenemez değerli meslektaşlarımız  “ öğretmenlik asla unutulmaz bir meslek her 24 Kasım da bizler sende sadece bir gün öğretmen olduğumuzu hatırlıyoruz ama yetiştirdiğimiz öğrenciler bizim her gün öğretmen olduğumuzu anlıyor yine bir öğretmenler günü ve yine aynı sorunlar özlük haklarımızın iyileştirilmesini istiyoruz. Maaşlarımızın artmasını istiyoruz ne parası için mesleğimizin hak ettiği itibarın verilmesini istiyoruz. Sevgili dostlar bu mesleği ne parası ne itibarı için yapıyoruz dünyanın en önemli işini yapıyoruz. Bunun karşılığı ne parayla ne itibarla ölçülebilir. Buradan bu mesleğe ömrünü adamış ve emekliye ayrılmış bu değerli öğretmenlere seslenmek istiyorum. Sizlerin tecrübelerinden ve bilgilerinden yararlanmak istiyoruz ayrıca şunu diyorum eğitimcinin emeklisi olmaz rahmetlisi olur. Burada rahmetli olan öğretmenlere Allah’tan rahmet diliyorum ve teşekkür ediyorum. “ dedi.

“Bir Yiğit Vardı” tiyatrosunda işlenen konu dikkat çekiciydi. Ülkemizin en büyük sorunu olan terör, Hayat Sahnesi Oyuncuları tarafından çarpıcı sahnelerle anlatıldı. Çan Belediye Düğün Tiyatro oyununa Çan Belediyesi Kaymakamı Yakup TAT,Çan Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU, Çan Belediyesi Meclis Üyeleri ve Çan halkı katıldı. Gecenin sonunda Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ile  Çan Eğitimciler Derneği Başkanı Yücel DOĞAN Yönetim Kurulu oyunculara hediyelerini takdim etti.

Hediye takdiminden sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU “Değerli Çan’lılar öncelikle arkadaşlara teşekkür ediyorum eğitimle ilgili uzun uzun konuşmak isterim ama bu oyunu hazırlayanlara ve buraya getiren hayat sahnesi ekibine ve oyuncularına çok teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.
 “ dedi.

Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU’nun ardından konuşma yapan Çan Kaymakamı Yakup TAT;

‘’Gerçekten duygu dolu saatler geçirdik. Hakikaten içinde bulunduğumuz bu durumu en güzel tarif eden bir oyun sergilediler. Allah Azim Hoca’ya rahmet eylesin. Toki Genel Müdürü misafir edildiği zaman konuşma sırasın da çok değerli bor madenlerinden bahsedildi. Çok değerli madenler olduğu konuşuldu bu çok önemli ayrıntı aslın da bu gün oradaki planlar. Orta doğunun parçalanması sırasın da oldu bu sıkıntılar maalesef bizim kaderimiz ama oradaki genlerimizin kullanılması için uygun ortamı biz vermemeliyiz. Oradaki madenler ve genler orda olduğu sürece mücadeleye devam edeceğiz. Oradaki hastalığın ilerlemesini engelleyeceğiz. Doğuda çalışırken 15 yıl hiçbir şey girememiş okulların yanmış duvarları yıkılmış okullarımız var. Okulları tamir ettik ve yeni okullar açtık 15 yıl okul isteyenleri okullara kavuşturduk. Bu oyun sayesinde tekrardan gözümüz açıldı gönlümüz yumuşadı bu konuda bir kez daha duyarlılığımız arttı. Böyle güzel bir mesajı böyle güzel bir ekibin vermesi gözlerimizi yaşarttı. Allah size uzun ömürler versin.’’dedi.



YORUMLAR

  • 0 Yorum