Reklam

BİR ÇOCUĞUN SOĞUKTA ÜŞÜMESİNİ DURDURMAK ELİNİZDE

Çanakkale Belediyesinin hayata geçirdiği Sosyal Market’te ihtiyaç fazlası olan vatandaşların bağışladığı kıyafetler, yoksullarla buluşturuluyor.

BİR ÇOCUĞUN SOĞUKTA ÜŞÜMESİNİ DURDURMAK ELİNİZDE
03 Şubat 2022 - 10:52
Maddi durumu olmayan kişilerin soğuk kış günlerinde ayakkabı, mont gibi hayati ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan uygulama örnek teşkil ediyor. Konuyla ilişkin Çanakkale Belediyesi Sosyal Hizmet Biriminden alınan bilgiye göre Sosyal Marketlere başvuranların sayısı hayat pahalılığı nedeniyle her geçen gün artıyor.
Çanakkale Belediyesi örnek bir hizmeti hayata geçirdi. Sosyal Market ismiyle hayata geçirilen uygulama vatandaşların ihtiyaç fazlası kıyafetleriyle, ihtiyaç sahibi kişileri buluşturuyor. Vatandaşların destek olması ve her yerde yaygınlaşması gereken proje kapsamında, özellikle soğuk kış günlerinde hayati önemde olan mont, kazak, bot gibi ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlıyor. En çok da çocuklarla ilgili olan ihtiyaçlar ön plana çıkıyor.

İhtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılaması için mücahir alan içinde ikamet ettiğini kanıtlaması yeterli oluyor. Çanakkale Belediyesi Sosyal Hizmetler Biriminden alınan bilgiye göre, tüm bağışlar özenle envantere kaydediliyor, kaç kişinin yardımdan faydalandığının kaydı tutuluyor.
Sosyal Market’in başka bölge ve mahallelerde açılmasının tamamen talebe bağlı olduğunu söyleyen yetkililer ‘şu an için bir talep yok ancak talep olması halinde bu yöntemi yaygınlaştırabiliriz. Son dönem yoksulluğun artmasıyla ihtiyaç sahipliğinde artışlar oldu’ dedi.
Pek çok ürünün ihtiyaç sahipleriyle buluştuğu Sosyal Market’te şu an için, kışlık ayakkabılar, erkek giyim ve atkı-şapka gibi ürünlere yoğun bir ilgi var. Toplumsal dayanışmayı geliştirmek isteyen vatandaşların bu ürünlerde, ihtiyaç fazlası her şeyini Sosyal Markete bağışlaması isteniyor. Bağışlanan kıyafet ve ayakkabılar tıpkı bir mağazadaki gibi özenle katlanıp raflara yerleştiriliyor. İhtiyaç sahibi buradan beğendiği kıyafeti alarak eksiğini hiç para ödemeden gideriyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum