Reklam

BİGALI MEHMET ÇAVUŞ KİTABI YAYIMLANDI

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın Bigalı Mehmet Çavuş anma programında tanıttığı Bigalı Mehmet Çavuş romanı yayımlandı.

BİGALI MEHMET ÇAVUŞ KİTABI YAYIMLANDI
09 Şubat 2024 - 15:19
Çanakkale Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne sunulan “Çanakkale Savaşı’ndan Yansımalar” projesinin çıktılarından bir olan “Bigalı Mehmet Çavuş İstihkam Küreği Kurşunu Sollayan Taş” kitabı Araştırma ve Etütler Merkezi Başkanlığı (AREM) ve Türk İdari Araştırmalar Vakfı (TİAV) tarafından proje ortak yayını olarak yayımlandı. Mustafa Berçin tarafından kaleme alınan bu eserde, Bigalı Mehmet Çavuş’un Çanakkale Savaşları’ndaki destansı hikayesi ve savaş sonrasındaki onurlu hayatını anlatıldı.
MUSTAFA KEMAL ‘KAHRAMANIM MEHMEDİM’ DİYE SELAMLADI
AREM Başkanı Selim Çapar projenin iyi bir iş birliği içinde üretilen sinerjinin bir çıktısı olduğunu belirtti. Çapar, “Bigalı Mehmet Çavuş; Mustafa oğlu Bigalı Mehmet olarak geldiği Gelibolu Yarımadası’ndan, neredeyse bütün bir milletin tanıdığı ve övünç kaynağı olan bir kahraman, bundan sonra gerçekleşecek olan vatan müdafaasında görev alacak Türk gençlerinin isim babası “Mehmetçik”, Bigalı Mehmet Çavuş olarak dönmüştür. Bu minvalde “Kurşun yoksa taş da mı yok” sözüyle cesaretin ve vatanperverliğin en yüksek örneklerinden birisi olan Bigalı Mehmet Çavuş’u, Maydos Mıntıka Komutanı Yarbay Mustafa Kemal, hastane ziyaretinde “Kahramanım, Mehmedim, Mehmetçik” diyerek selamlamıştır” dedi.

‘TURAN TİTİZLİKLE TAKİP ETTİ’
Çapar, Bigalı Mehmet Çavuş kitabının yayınlanma sürecini İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın titizlikle takip ettiğini ifade ederek, şunları söyledi. “Mustafa Berçin tarafından kaleme alınan “Bigalı Mehmet Çavuş İstihkam Küreği Kurşunu Sollayan Taş” kitap taslağı ile Çanakkale Savaşlarının ve vatan savunmasının destansı bir örneğini sergileyen Bigalı Mehmet Çavuş’un hayatının gelecek nesillere aktarılması ve örnek olmasını amaçlayan bu proje İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Bülent Turan’ın himayelerinde yürütüldü. Dolayısıyla Bakan Yardımcısı Turan projenin her safhasını olduğu gibi yayın sürecini de titizlikle takip etti”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum