Reklam

BİGA TSO'DA TARİHİ TOPLANTI: ESKİ BAŞKANLAR BULUŞTU

50'inci yılını kutlayan Biga Ticaret ve Sanayi Odası, odanın kurumsal hafızası açısından önemli bir toplantıya evsahipliği yaptı. Biga TSO Başkanı Şadan Doğan ile Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl'ın davetiyle Biga TSO'da görev yapan eski yönetim kurulu başkanları ile eski meclis başkanları oda binasında buluştular. Toplantıya Biga TSO yönetim kurulu üyeleri de katıldılar.

BİGA TSO'DA TARİHİ TOPLANTI: ESKİ BAŞKANLAR BULUŞTU
16 Aralık 2023 - 12:59
Başkan Doğan ile Başkan Akyıl, eski başkanlara önce oda binasını gezdirdi, ardından meclis toplantı salonunda sohbet havasında samimi bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantının sonunda Meclis Başkanı Melih Akyıl başkanlığında eski başkanların yer aldığı bir danışma kurulu kurulmasına karar verildi. Toplantıda eski başkanlar önerilerini, isteklerini ve anılarını anlatırken, kurumsal hafıza açısından çok önemli olan bu anlar kayıt altına alındı.

"HEPİNİZİN EMEĞİ ÇOK BÜYÜK"
Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, bu toplantının açılışında yaptığı konuşmada eski başkanlara teşekkür ederken, odanın hedefleri ve yaptığı çalışmalar hakkında da bilgilendirdi. Doğan burada yaptığı konuşmada; "Odamızın 50'inci kutluyoruz. Hepinizin çok değerli katkıları var. Odamızın bugünlere gelmesinde büyük emekleriniz var. O yüzden hepinize çok teşekkür ediyoruz. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak sizlerden aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için mücadele ediyoruz. Bigamız için çok önemli yatırımların gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Odamızın yüzüncü yılına doğru giderken, odamızın kurumsallaşması için çalışıyoruz. Aynı zamanda Bigamızın ve ülkemizin ikinci yüzyılının başlarındayız. Bigamızı ikinci yüzyılın parlayan yıldızı haline getirmek istiyoruz. Bizim için bir diğer önemli konu daha var. Bugün sizlerin burada olmasının da bir başka önemi var. Biga'da konu Biga olduğunda hepimiz aynı masaya oturuyor, hep birlikte Biga için elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu güzel görüntü Biga'da birlik ve beraberlik içinde hareket edebilme kabiliyetimizi gösteriyor ve Ankara'da bizi çok güçlü kılıyor. Hepinize bir kez daha çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"BİGAMIZA ÇAĞ ATLATACAK PROJELER VAR"
İkinci yüzyıla damga vuracak, Biga'nın kaderini değiştirecek projelerin hayata geçme aşamasında olduğunu dile getiren Şadan Doğan; "Bozlar'da Yat İhtisas Serbest Bölgesi yatırımı olacak. Biga'nın kaderini değiştirecek, Biga'ya nitelikli ve parasal sorunu olmayan yatırımcıları çekecek çok büyük bir yatırım olacak. Karabiga Yat Limanı, Karabiga Konteyner Limanı, Güzel Sanatlar Lisesi, Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi, 3'üncü Sanayi Sitesi, OSB genişleme bölgesi, Sera OSB gibi büyük yatırımların gelebilmesi için çok mücadele ediyoruz. Eğitim en öncelikli konularımızdan biri. Eğitim anlamında Bigamızın yıkılan tüm okullarının ihalesi yapıldı.

Önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetişecek. Bunun dışında bir kapalı spor salonu, bir özel eğitim ana okulu ve bir ilkokul daha kazandırılacak. Biga'da en büyük sorunlarımızdan biri kalifiye eleman. Bunun için üniversitemizle ve milli eğitimle protokoller yapıyoruz. Hatta TOBB Başkanımıza da ara eleman sorununun çözümü ile ilgili projemizi anlattım. Onlar da ilham alarak Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yaptılar. Oda binamızda bir lokal çalışması planlıyoruz. Odamız bölgemiz açısından çok önemli bir etki gücüne sahip. Bunda hepinizin katkıları büyük" dedi.

Toplantıya yaşayan eski başkanlardan Emin Başarır, Hüsamettin Güçlü, Davut Doğan, Abdullah Aydoğan Ünver, Şeref Akyıl, Vedat Engin, Tunçay Yaşar ve Hasan Pırnal katıldılar. Toplantı hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum