Reklam

BİGA FB'DEN EN ANLAMLI ESER

Biga’nın önemli Sivil Toplum Kuruluşlarından olan Biga Fenerbahçeliler Derneği, Cumhuriyetin 100.Yılında çok önemli bir projeye imza attı.

BİGA FB'DEN EN ANLAMLI ESER
30 Ekim 2023 - 12:10
Biga Belediyesi önünde Biga Fenerbahçeliler Derneği 100.Yıl Atatürk Çeşmesi yaptı. Çeşmenin açılışı 29 Ekim Pazar günü yapıldı. Açılışa AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, Biga Fenerbahçeliler Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Şadan Doğan, Dernek Başkanı Arda Bozkurt ve Yönetim Kurulu üyeleri , Biga Halkı , spor kulüpleri başkan ve yöneticileri ile basın mensupları katıldılar.
Yoğun ilginin yaşandığı açılış program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Biga Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Avukat Arda Bozkurt konuşma gerçekleştirdi. Bozkurt konuşmasında, “Sayın Kaymakam’ım, Sayın Belediye Başkanlarım, Protokolün değerli üyeleri, Sevgili Bigalılar, Değerli Basın Mensupları hepiniz Biga Fenerbahçeliler Derneğinin yaptırmış olduğu 100. Yıl Atatürk Çeşmesinin açılışına hoş geldiniz.
19 Mayıs 1919 günü Cumhuriyet’in mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı Millî Mücadele’miz, Kurtuluş savaşı ile devam etmiş, Türk Milleti Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile hem savaş alanlarında büyük zaferler kazanmış ve hem de masa başında büyük mücadeleler vererek ciddi reformlar yapmışlardır. 23 Nisan 1920 tarihinde milli egemenlik esasına dayanan Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış, 1 Kasım 1922 yılında Saltanat kaldırılmış, 24 Temmuz 1923 yılında Lozan anlaşması imzalanmıştır. Tam bağımsızlık yolundaki Milli mücadelemiz 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyetin ilanı taçlanmıştır. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun resmileştiği ve bugün 100. Yılını kutladığımız Cumhuriyetin ilanı, Mustafa Kemal Atatürk ‘ün necip Türk Milletine en büyük armağanıdır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti için ömrünü adamış Mustafa Kemal Atatürk ‘ü unutmak, geçmişi başarılı çalışmalarla dolu olan Biga Fenerbahçeliler Derneğine yakışmazdı. Kurucu Başkanımız Sayın Şadan Doğan ‘dan bayrağı devralırken Biga’mızı, Derneğimizi ve Fenerbahçe’mizi geçmişte olduğu gibi en iyi şekilde temsil edeceğimizin sözünü vermiştik. Bu sözümüze istinaden yaptığımız çalışma ile Biga Fenerbahçeliler Derneği yönetimi olarak  böyle anlamlı ve önemli bir günde bir güzel eseri daha siz değerli Bigalıların hizmetine sunmanın haklı mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.
Daha evvel yaptırmış olduğumuz Bigalı Şehitler çeşmesi ve Bigalı Gaziler Çeşmesinden sonra yönetim kurulu arkadaşlarımızla Atatürk için de bir eser yaptırmanın planlarını yaptık. Tüm dünyayı olumsuz olarak etkileyen covid 19 pandemisi nedeniyle aslına biraz gecikme oldu ancak, Cumhuriyetimizin 100 yılını kutladığımız bu anlamlı günde 100. Yıl Atatürk Çeşmesinin açılışını yapmak nasip oldu.
Geçmiş yıllarda Biga için birçok başarılı çalışma yapmış olan, bugüne kadar çocuklarımıza yaklaşık 1.700 tane bisiklet ve ihtiyaç sahibi engelli hemşerimize yüzlerce tekerlekli sandalye dağıtmış olan Biga Fenerbahçeliler Derneği, hem üyelerin ve hem de taraflı tarafsız her kesimin desteği ile bu güzel çeşmeyi halkımıza armağan etmiştir.  Tabi biz Atatürk’e armağan ettiğimiz ettiğimiz çeşmede Bigalı olarak Kurtuluş Savaşının önemli şahsiyetlerinden olan Akbaş cephaneliği baskını kahramanı da olan Şehit Biga Kaymakamı Köprülülü Hamdi Bey ve Ordumuzda yaklaşık 16 yıl görev yapmış olan Bigalı Mehmet Çavuş’u da anmadan olmazdı. Yaptırdığımız çeşmemizde Kurtuluş savaşının bu iki kahraman ismine de yer verdik.
Bu güzel ve anlamlı eserin yapımında emeği geçen, madden ve manen destek olan herkese, Biga Fenerbahçeliler Derneği yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, aileme çok çok teşekkür ediyorum. Ancak 2 kişinin adına söylemeden geçemeyeceğim, attığımız her adımda yanımızda olan ve desteklerini hiç esirgemeyen kurucu ve onursal başkanımız Sayın Şadan Doğan‘a ve Biga Belediye Başkanımız Sayın Bülent Erdoğan’a destekleri için huzurlarınızda derneğimiz adına ayrıca teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetin ilanının 100. Yılını kutlarım.
Sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk’ün önemli sözü ile bitirmek istiyorum. “Benim naçizane vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”
Sizlere de değerli katılımlarınız için teşekkür ederim hepinize saygılarımı sunarım.” dedi.
Ardından Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan “Sayın Milletvekilim, Belediye Başkanım, siyasi parti başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, spor kulüpleri başkan ve yöneticileri, değerli halkımız ve değerli basın mensupları bugün Biga’mızda üçüncü açılışımızı yapıyoruz. Cumhuriyetimizin 100.yılı nedeniyle Biga’mızda çok güzel etkinlikler yaşıyoruz. Şimdi de Belediye alanımızda Biga Fenerbahçeliler Derneği’nin yaptığı 100.Yıl Atatürk Çeşmesi’nin açılışında bir aradayız. Başkan ve yönetimi tebrik ediyorum. Biga’mızda üç büyük kulübün Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın hem dernek hem de lokalleri mevcut ve taraftarlarına hizmet sunuyorlar. Biga Fenerbahçeliler Derneği’nin bu önemli günde böyle bir projeye imza atması çok önemli. Burada çeşmeye ihtiyaç vardı ve Biga Fenerbahçeliler Derneği bu projeyi hayata geçirdi. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Biga’mıza hayırlı olsun.”açıklamasını yaptı.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise; “Değerli Belediye Başkanlarım, siyasi parti yetkilileri, değerli halkımız ve basın mensupları bugün Biga’da açılışlarımıza devam ediyoruz Biga eski bir sancak olması nedeniyle önemli coğrafyaya sahip ve önemli bir merkezimiz. Birçok projeye imza atan Çanakkale’nin en önemli ilçesi olan Biga’da Cumhuriyetimizin 100.Yılında burada olmaktan son derece mutluyum. Biga Fenerbahçeliler Derneği’de Biga’da yaptıkları ile önemli bir Sivil Toplum Kuruluşlarından olduğunu gösteriyor. Bu önemli günde böyle güzel bir projeye imsa atan başkan ve yönetimi kutluyorum ve 100.Yıl Atatürk Çeşmesi’nin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Bosna Hersek Folklor Ekibi gösterisi büyük beğeni topladı. Daha sonra Protokol Üyeleri, Biga Fenerbahçeliler Derneği Yönetimi ile birlikte açılış kurdelesini kesti ve çeşme hizmete açıldı.

Kaynak: Biga Çarşamba Postası
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum