Reklam

BİGA DEVLET HASTANESİ'NE YENİ CİHAZLAR

Çanakkale’nin hastaneleri doktor sayısı bakımından hem de kullanılan elektronik, teknolojik cihazlar bakımından iyileşmeye ve üzerine koyarak ilerlemeye devam ediyor. Biga Devlet Hastanesi’de son teknolojik cihazlarla donatılıyor.

BİGA DEVLET HASTANESİ'NE YENİ CİHAZLAR
20 Aralık 2023 - 11:39
Biga Devlet Hastanesi tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, “Biga Devlet Hastanesi olarak cihazlarımızın arttırılmasına ve gelişimine sürekli yatırım yapmaya devam ediyoruz.
Modern dünyanın en önemli görüntüleme cihazlarından biri olarak öne çıkan ultrason, ses dalgalarını kullanarak vücut içerisindeki organların görünümünü değerlendirmeye yarayan hasta tanı ve tedavisinde kullanılan güvenli ve maliyeti düşük bir görüntüleme yöntemidir. Son on yılda ultrasonografi teknolojisi oldukça ilerlemiş ve yatak başı yapılabilmesi mümkün olmuştur. Yatak başı ultrasonografi gerçek zamanlı dinamik görüntülemeye imkan sağlayarak, belirti ve bulgulara göre hızlı karar alınmasını da kolaylaştırır. Yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneler ve acil servisler hızlı karar alanları olduğu için yatak başı ultrasonografiden en fazla faydalanan birimlerdir. Ultrasonografi klinisyenin elinde hem tanısal hem de girişimsel işlemler için yardımcı bir araçtır. Hastanemiz yoğun bakım ünitelerinde özellikle ventilatöre bağlı olan hastalar için ihtiyaç durumunda yatak başında hastayı transfer etmeden görüntüleme sağlamak, santral venöz girişimlerde kullanmak ve gerektiğinde ameliyathanede ameliyat sırasında hastayı değerlendirmek için kullanılmak üzere taşınabilir ultrason cihazı alınmıştır.
Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Emrah Demirci; “Kalitenin varılması gereken bir hedeften ziyade, devamlı gelişme ve süreklilik göstermesi gereken bir süreç olduğu bilinciyle yola çıkarak, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğümüzün katkıları ile hizmet alanlarımızın, ve cihazlarımızın gelişimine sürekli yatırım yapmaya devam ediyoruz. Hekimlerimiz, Portable USG cihazı ile yatak başı yapılan gerçek zamanlı görüntüleme ile hızlı karar vermeyi sağlarken, aynı zamanda hastalarımızda komplikasyon gelişme riskini de azalacaktır. Tüm ekibe özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, alınan cihazın Biga ve bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.”

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum