Reklam

BİGA'DA TARIMIN YENİ GÖZDESİ ÇİLEK

Biga’da, son zamanlarda üretimi artan, kokusu ve tadı ile daha çok tercih edilen çilek çiftçilerin yüzü gülüyor.

BİGA'DA TARIMIN YENİ GÖZDESİ ÇİLEK
03 Haziran 2020 - 13:46

Biga ilçesi jeopolitik öneminin yanında ekonomik açıdan da Çanakkale’nin göz bebeği olmaya devam ediyor. Tarımda: pirinç, günebakan, baklagiller ve her türlü sebze meyve

yetiştiren Biga çiftçisi, şimdi ise yavaş yavaş Çilek meyvesine yöneldi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesinden karşılanan proje ile çiftçilere fide desteği sağlanarak üretimine başlanan Çilek meyvesi üreticinin yeni gözdesi haline geldi.

Bunlardan birisi de Biga’ya bağlı Hacıköy’de tarım çiftçisi olan Şeref Gündoğan. Son iki yıldır çilek meyvesini eken Gündoğan: “Daha önce farklı ürünlerle uğraştıklarını ancak verimden memnun kalmadıkları için çilek üretimine başladıklarını söyledi.

Geçen yıl çilek üretiminden büyük kazanç elde ettiklerini ifade eden Şeref Gündoğan, “Çilek sayesinde yüzümüz güldü. Bu yıl iki farklı noktada toplamında 16 dönüm arazi üzerine çilek ekimi yaptık. Çileklerimizin büyüklük ve lezzeti diğer çileklere göre oldukça farklı. Çileklerimiz tamamen doğal ve organiktir. Üzerinde kesinlikle herhangi bir kimyasal ilacı bulunmamaktadır. Tarlamızda bulunan her kök çilek fidesinde tek tek hayvani gübre kullandık. Onun dışına hiçbir ilaç kullanmadık. Zaten İstanbul’a giden ürünümüz ilk önce laboratuarlarda kontrol edilip daha sonra pazara satışı çıkıyor. Çilek yetiştiriciliğinin önü açık. Satış ve pazarlama konusunda sorun yaşamadık. Ürünlerimizi İstanbul, Yalova, Bursa gibi şehirlerde satıyoruz. Ayrıca bir ulusal dondurma firmasına da ürün vermekteyiz” dedi.

İç pazarda ise Biga’dan bazı manavlara toplu satış gerçekleştirdiğini belirten Gündoğan, “Tarladan 10 TL den satılan çilek Bigalı hemşehirlerimiz isterlerse 10 kg üzerindeki siparişleri evlerine kadar teslim ediyoruz. Müşterilerimiz toplu siparişleri için 0544 779 74 72 numaralı telefondan bize ulaşabilir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum