Reklam

BİGA'DA GÖZ AMELİYATLARI BAŞLADI

Çanakkale’nin ilçelerinde yer alan hastanelerde, hekim eksiklikleri giderilirken, operasyonlarda düzenli olarak yapılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün, Biga Devlet Hastanesi’nde göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Kadir Erdoğan Er tarafından katarakt ameliyatları yapılmaya başlandı.

BİGA'DA GÖZ AMELİYATLARI BAŞLADI
02 Mart 2022 - 10:46
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, “Katarakt göz merceğinin saydamlığını yitirmesi olarak tanımlanabilir. Genellikle 50 yaş üzerinde ortaya çıkan bu hastalık görme azlığı ve parlak ışıklardan rahatsız olma şikayetleri ile kendini göstermektedir.
Op.Dr.Kadir Erdoğan Er ,yaptığı açıklamada şunları söyledi; ‘’Hastalarda başlangıçta uzak görme zorluğu görülürken ilerleyen dönemde hem uzak hem de yakın görmede kayıp gerçekleşir. Hastalığın mevcut tek tedavisi cerrahi ile kataraktın çıkarılmasıdır.
Katarakt cerrahisinde en güvenilir ve en başarılı teknik lazerli ameliyat olarak bilinen FAKO yöntemidir. Bu yöntem ile lokal anestezi altında dikişsiz ve ağrısız bir şekilde ameliyat gerçekleştirilmekte, hastalar birkaç gün içinde günlük hayatlarına dönebilmektedirler’’ dedi.
Biga Devlet Hastanesi’nde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Kadir Erdoğan Er tarafından poliklinik muayenesi yapılan hastalardan katarakt ameliyatı önerilen hastalar için ameliyat tarihi belirlenerek operasyonları hekimimiz gerçekleştirilmektedir” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum